Aktier: Pandora taget til nåde i bekymret marked

Efter en umiddelbart negativ reaktion på kvartalsregnskabet fra Pandora blev smykkeselskabet i løbet af tirsdagen taget til nåde af aktiehandlerne.

Læs mere
Fold sammen

Endda i sådan en grad, at aktien sluttede i toppen af C20-indekset, hvor de mere konjunkturfølsomme aktier blev trykket til bunds af bekymringer over udviklingen i den internationale økonomi.

Pandora-aktien lukkede 2,6 pct. højere i 816 kr. i et eliteindeks, der faldt til 1004,72 eller med beskedne 0,1 pct. i forhold til mandagens lukkeniveau.

- Nu har vi haft seks uger med stigninger blandt andet i USA, men man er ligesom lidt mere bekymret nu for udsigten for den globale økonomi og med udsigten til, at den amerikanske centralbank hæver renten, og efter at OECD sænkede vækstskønnet i går. Og vi har stadig udsigt til svagere kinesisk økonomi. Så markedet ved ikke helt, hvad ben det skal stå på, konstaterer afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Og usikkerheden inficerer direkte kursen på især Mærsk-aktierne.

- Det, der er omkring kinesisk økonomi og den globale vækst, det kan vi jo rigtigt se i A.P. Møller-Mærsk, som er blandt de mest cykliske aktier, vi har, noterer Ole Kjær Jensen og peger også på FLSmidth som en af de aktier, der presses af usikkerheden.

Mærsks B-aktie faldt 2,6 pct. til 10.090 kr., mens FLSmidth-aktien blev trykket 3,6 pct. til 261,80 kr. For FLSmidth føjede Alm. Brand Markets spot til skade ved at sænke anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb" med henvisning til de ringe udsigter for minemarkedet.

- Men ellers må vi jo sige, at overskriften har været Pandora. Vi startede lidt nede, hvor man vægtede udviklingen i USA. Men der var lidt positive ting i deres "conference call", som har gjort, at aktien er trukket pænt opad, vurderer Ole KjæJensen.

Pandoras regnskab for tredje kvartal var nogenlunde på linje med aktieanalytikernes forventninger. Omsætningen landede på 3911 mio. kr., mens analytikerne havde ventet et salg på 3856 mio. kr. ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Estimates.

Driftsresultatet, EBITDA, blev på 1454 mio. kr. og overgik dermed akkurat analytikerforventningen om et resultat på 1438 mio. kr. Derimod haltede resultatet efter skat på 1006 mio. kr. lidt efter analytikernes estimat på 1045 mio. kr., og der var indledningsvist lidt fokus på, at salget konceptbutikkerne i USA kun var vokset små 2 pct.

Men efter selskabets telekonference noterede senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, at regnskabet kun var skæmmet af enkelte skønhedspletter af kortvarig karakter, og at der generelt var tale om et stærkt regnskab.

- Vi venter, at en god underliggende efterspørgsel efter Pandoras smykker og butiksåbninger vil bidrage til at fastholde et solidt salgstempo i 2016. Hertil kommer en fortsat forbedring af indtjeningen, lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen.

Carlsberg, der er regnskabsaktuel tidligt onsdag morgen, sluttede tirsdagen med et plus på 0,6 pct. til 554,50 kr., selv om Nykredit op til regnskabet har valgt at sænke anbefalingen af aktien til "neutral" fra "outperform".

Omvendt har Genmab fået positiv analytikerkommentar fra investeringsbanken Bryan Garnier, der indleder dækning af medicinalaktien med en købsanbefaling og et kursmål på 870 kr. Aktiemarkedet er ikke optimistisk nok i forhold til mulighederne for Genmabs to kræftmidler Daratumumab og Ofatumumab (Arzerra), mener Bryan Garnier. Aktien steg 1,2 pct. til 720 kr.

Medicokoncernen Coloplast fik opmærksomhed fra storbanken HSBC, der har indledt dækning af aktien med anbefalingen "hold" og et kursmål på 510 kr. Aktien steg 0,4 pct. til 538,50 kr.

Uden for C20 Cap-indekset steg Solar-aktien 1,3 pct. til 430,50 kr.

Solar annoncerede mandag et aktietilbagekøb, som snart går i gang, og hvor selskabet skal købe, hvad der svarer til i gennemsnit 15 pct. af volumen i markedet hver dag frem til sommerferien næste år, påpeger chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink.

Softwareproducenten Simcorp blev presset af, at Nordea sænkede anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb", efter at papiret mandag steg omkring 7 pct. ovenpå et pænt regnskab fredag. Aktien faldt tirsdag 5,2 pct. til 364,50 kr.

Det gav også fokus til porebetonproducenten H+H, at Handelsbanken indledte dækning af aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 80 kr. Aktien steg 4,9 pct. til 64 kr.