Aktier: Pandora tager toppen mens C20-stigning fordufter

Læs mere
Fold sammen

Pandora-aktien ligger fredag middag i front blandt de danske eliteaktier - stærkt efterfulgt af DSV, der kører videre på rekordkursen i kølvandet af et solidt regnskab onsdag.

Stigningen til Pandora sker, efter at det amerikanske finanshus Citi har indledt dækningen af aktien med anbefalingen »køb« og et kursmål på 980 kr.

Citi fremhæver ifølge Bloomberg, at Pandora vinder markedsandele i en attraktiv kategori, og at selskabet har større kontrol over distributionen på nye markeder samt har markante vækstmuligheder på markeder som Kina og Indien.

Smykkeaktien stiger 1,3 pct. til 731 kr.

Det samlede eliteindeks, C20 Cap, har i løbet af formiddagen bevæget sig fra positivt til negativt territorium og falder 0,1 pct. til 1160,32, mens investorerne venter på eftermiddagens jobrapport fra det amerikanske beskæftigelsesministerium. Også i det øvrige Europa er bevægelserne små, men dog med små stigninger de fleste steder.

DSV-aktien er blandt de mest stigende danske aktier for tredje dag i træk efter regnskabet for andet kvartal onsdag morgen.

Siden har en hel del finanshuse været ude at pille ved deres anbefalinger og kursmål af aktien. Fredag har finanshuset Jefferies løftet sit kursmål af DSV til 500 kr. fra 400 kr., mens Alm. Brand Markets har løftet kursmålet til 460 kr. fra 430 kr. Begge finanshuse fastholder, at aktien er værd at købe.

DSV-aktien stiger 1,2 pct. til 436,20 kr.

Novo Nordisk har fået sænket kursmålet af analytikerne hos Nordea til 310 kr. fra tidligere 320 kr. Det ændrer dog ikke på, at banken fortsat anbefaler »køb« af aktien. Handelsbankens analytikere har også regnet sig frem til et lavere kursmål for Novo-aktien, som nu sættes til 318 kr. mod tidligere 330 kr.

Novo Nordisk aktien falder 0,9 pct. 264,80 kr.

A.P. Møller-Mærsks B-aktie falder 0,2 pct. til 13.240 kr. Fredag er der kommet rater fra Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), og det viser et tilbagefald i denne uge. Raterne faldt 3 pct. til 897,3 efter en stigning i sidste uge.

SAS fik fredag morgen nyt fra konkurrenten Norwegian. Lavprisselskabets trafiktal for sidste måned viste blandt andet en vækst i antal passagerkilometer (RPK) på 23 pct. SAS kommer med sine trafiktal tirsdag.

SAS-aktien stiger 0,7 pct. til 15,20 kr.