Aktier: Pandora tager fokus på stille dag

Smykkekoncernen Pandora vil være i fokus på det danske aktiemarked tirsdag, når selskabet fra morgenstunden gør status for salget af smykker i sensommeren.

Læs mere
Fold sammen

Ser man på det danske aktiemarked generelt, er der udsigt til en stille dag, efter at C20 Cap-indekset mandag startede ugen med at falde 0,8 pct. til 1006,18.

Efter dansk børslukketid har det amerikanske aktiemarked - målt på S&P 500-indekset - ligget mere eller mindre fladt, men futures for indekset peger lidt op, og det kan indikere små plusser herhjemme fra morgenstunden.

Pandora offentliggør regnskab for tredje kvartal klokken 08.00, og ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Estimates venter analytikerne, at Pandoras salg i tredje kvartal i år vil være gået frem til 3,8 mia. kr., hvilket er 1 mia. kr. mere end i det tilsvarende kvartal sidste år.

Pandora har foreløbigt opjusteret forventningerne to gange i år, og bliver det til tre på stribe, vil det umiddelbart være en positiv overraskelse for analytikerkorpset, hvis estimater for salg og overskudsgrad ligger ret tæt op af smykkekoncernens seneste forventninger.

Blandt de øvrige selskaber kan der komme opmærksomhed omkring medicokoncernen Coloplast, der har fået analytikerfokus, da storbanken HSBC har indledt dækning af aktien med anbefalingen "hold" og et kursmål på 510 kr. Aktien lukkede mandag i 536,50 kr.

ISS-aktien, der mandag lukkede i 245,50 kr., har fået hævet kursmålet til 245 kr. fra 235 kr. af Morgan Stanley. Anbefalingen er fortsat "ligevægt".

Vestas-aktionærerne kan tirsdag læse nyt om den spanske konkurrent Gamesa, der kommer med regnskab for tredje kvartal. Det sker dog først efter dansk børslukketid og vil derfor ikke have indflydelse på handlen tirsdag.

I en anden sektor kan der tirsdag være fokus på Carlsberg, da det er sidste dag for investorerne til at positionere sig op til onsdagens regnskab.

Blandt de mindre selskaber på fondsbørsen i København er der nyt fra investeringsselskabet Newcap Holding, der er aktuel med tal for tredje kvartal. Der kommer også kvartalsregnskab fra Hvidbjerg Bank i løbet af tirsdagen.