Aktier: Pandora stråler stadig stærkest i C20

Læs mere
Fold sammen

Investorerne kan tilsyneladende ikke få nok af charms og armbånd i guld og sølv, og for tredje dag i træk får smykkeselskabet Pandora lov til at dominere det danske C20 Cap-indeks.

Samlet set stiger indekset 0,3 pct. til 896,2, mens stemningen rundt om i Europa er noget mere afdæmpet.

Pandora stiger med 2,3 pct. til 570,00 kr. efter også at have været i fremgang de to forgående dage. Selskabet kom med regnskab tirsdag, der overraskede positivt - og det fik aktien til at stige med 17 pct. alene tirsdag. Efter regnskabet er aktien blevet løftet af flere finanshuse - og på børsen fortsætter den med at stige.

Også DSV er godt kørende med et plus på 1,6 pct. til 211,7 kr. uden bagvedliggende nyheder, mens Carlsberg stiger 1,7 pct. til 535,50 kr.

Bryggeriet afleverede regnskab onsdag, og det var blandet læsning for investorerne, der ved handelsdagens afslutning havde sendt aktien ned med 1,7 pct. til 526,50 kr. efter indledende kursstigninger.

Torsdagens vigtigste regnskab lander ved middagstid og kommer fra forsikringsselskabet Topdanmark. Regnskabet fra konkurrenten Tryg understregede, at vintervejret ikke har været en nævneværdig modspiller i fjerde kvartal. Det indikerer en fin årsafslutning også fra Topdanmark. Fjerde kvartal 2013 var påvirket af voldsomme storme og dermed stormskader.

Topdanmark-aktien stiger 0,8 pct. til 231,80 kr. forud for regnskabet

Ud over forsikringsselskabet er også Rockwool, Salling Bank, og Nordfyns Bank regnskabsaktuelle torsdag.

Udsigterne for Østeuropa bliver et af de store fokuspunkter i Rockwools regnskab. Endvidere vil der blandt analytikerne være opmærksomhed på kommentarer om udviklingen i Vesteuropa og indkøringen af selskabets nye fabrik i Mississippi, USA.

Rockwools B-aktie sætter sig 0,1 pct. til 788,50 kr. torsdag formiddag.

Blandt samtlige børsens aktier er der størst fald til ejendomsselskabet Nordicom, der torsdag formiddag har meddelt, at det har solgt Høje Gladsaxe Centret.

Kursfaldet på knap 11 pct. til 2,81 kr. skal dog formentlig ses som en vis gevinsthjemtagning, efter at aktien steg næsten 50 pct. onsdag, hvor selskabet opjusterede sine forventninger grundet bedre end ventet drift af et hotel.