Aktier: Pandora stråler mens DSV hakker lidt i positivt C20

Pandora løber med opmærksomheden på det danske aktiemarked tirsdag middag hjulpet af en positiv melding fra finanshuset Carnegie. Positive takter kan også observeres i finansaktier og i Genmab. Sidst nævnte løftes af Goldman Sachs.

Arkivfoto: Pandora. (Foto: Christian Liliendahl/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Liliendahl
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Motoren i DSV derimod hoster og hakker lidt i det ellers positive marked efter skidt nyt fra konkurrenten Kuehne & Nagel.

Pandora-aktien stiger med 5 pct. til 862,50 kr., mens C20 Cap-indekset stiger 1,2 pct. til 1024,22.

»Der er pæne takter på det danske aktiemarked tirsdag, og omsætningen er noget større allerede nu, end den var mandag ved 15-tiden,« siger afdelingsdirektør Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans.

Tager man de mere langsigtede briller på tror han, at markedet vil være nervøst i den kommende tid.

»Den igangværende regnskabssæson i USA og forventningerne til fjerde kvartal og 2017 samt usikkerhed om det amerikanske præsidentvalg og den ventede renteforhøjelse til december er faktorer, der vil give et nervøst og volatilt marked, når jeg ser frem,« siger han

PANDORA LØFTES AF CARNEGIE-NYT

Den svenske investeringsbank Carnegie har ifølge Bloomberg News udsendt en positiv analyse om Pandora, hvori banken ser gode indikationer for smykkeselskabets fjerde kvartal.

Analysen er baseret på en rundspørge blandt en række forhandlere af Pandora-smykker. Undersøgelsen peger blandt andet på, at Pandora klarer sig godt i Europa, og at smykkeselskabet havde en stærk september.

GENMAB FÅR "THUMBS UP" AF GOLDMAN

»Genmab får løftet kursmålet af Goldman Sachs ganske markant, og det giver noget kurseffekt,« påpeger Ole Kjær Jensen.

Det amerikanske finanshus har løftet til kursmålet for Genmab-aktien til 1200 kr. mod tidligere 950 kr. ifølge Reuters. Anbefalingen er uændret "neutral".

Genmab kan også senere tirsdag komme i fokus, når biotekselskabets amerikanske partner, Johnson & Johnson, kommer med regnskab for tredje kvartal. Her kan der være ord om kræftmidlet Darzalex, som de to selskaber har et samarbejde omkring.

Genmab-aktien stiger 0,9 pct. til 1127 kr.

»Finansaktierne ligger godt til i Europa, og det smitter af herhjemme,« fremhæver afdelingsdirektøren.

I Stoxx 600-indekset stiger bankgruppen 2 pct. Forventninger om et højere renteniveau er med til at drive sektoren. Danske Bank stiger 2,2 pct. til 207 kr., Jyske Bank stiger 2 pct. til 333,60 kr., mens Nordea stiger 1,5 pct. til 69,85 kr.

DSV HOSTER OG HAKKER

I den anden ende af indekset ligger DSV efter et skuffende regnskab fra konkurrenten Kuehne & Nagel.

Lave rater på søfragt var med til at presse indtjeningen hos den schweiziske rival, som i tredje kvartal måtte se overskuddet falde til 223 mio. schweizerfranc fra 230 mio. schweizerfranc i samme periode året før. Der var ifølge Bloomberg ventet en fremgang til 252 mio. schweizerfranc.

DSV stiger dog 0,3 pct. til 326,80 kr.

Der er nyt om Carlsbergs forretning i Vietnam, hvor bryggeriet ifølge Børsens oplysninger i sidste uge var tæt på at lande en aftale om at øge sin ejerandel i det statsejede bryggeri Habeco. Dele af historien var også fremme mandag. Tirsdag stiger Carlsberg-aktien 0,7 pct. til 617 kr. Mandag faldt den 0,2 pct.

Høreapparatselskaberne har fået nyt fra den schweiziske konkurrent, Sonova, der holder investordag. Det var dog uden sensationer. Sonova kommer med sit nye trådløse produkt - baseret på 2,4 GHz-teknologien - i 2017, fremgik det af præsentationsmaterialet fra selskabets investordag.

Senere på ugen kan der komme nyt fra høreapparatmessen EUHA.

WDH-aktien stiger 0,1 pct. til 133,60 kr., mens GN-aktien ligger 0,6 pct. højere i 143,30 kr.

TDC vil nu også til at tjene penge på mobiltelefoni til norske privatforbrugere. TDC 's norske datterselskab, Get, har således indgået en aftale om at leje sig ind på Telias mobilnet. Det oplyste Get, der hidtil primært har solgt bredbånd, tv og fastnettelefoni i en pressemeddelelse tirsdag.

TDC stiger 0,5 pct. til 38,19 kr.