Aktier: Pandora strålede i positivt påsketyndt marked

Det danske aktiemarked holdt sig onsdag i grønt trods negative impulser fra en faldende oliepris, der ellers påvirkede markederne ude i Europa.

Læs mere
Fold sammen

Pænest klarede Pandora sig. Men solen skinnede også på en aktie som Genmab.

Pandora endte øverst i eliteindekset med en stigning på 3 pct. til 849,50 kr., efter at det franske finanshus Kepler Cheuvreux har fået et godt øje til Pandora-aktien. Aktien er kommet på finanshusets topliste over nordiske aktier, skriver Bloomberg News. Kepler Cheuvreux' anbefaling er "køb" og kursmålet er på 1000 kr.

- Ud over topplaceringen på det franske finanshus' liste er selskabet også hjulpet af faldende guld- og sølvpriser, vurderer aktiechef i ABG Sundall Colliers Tue Østergaard over for Ritzau Finans.

Samlet set endte det danske C20 Cap 0,5 pct. højere i indeks 995,23, efter at bekymringerne tirsdag fejede ind over markedet oven på angrebene i Bruxelles. Men da omfanget af bombningerne i den belgiske hovedstad blev kendt, rettede C20 Cap sig - og indekset lukkede således tirsdag med en stigning på 0,4 pct.

Ude i Europa fik en faldende oliepris onsdag aktierne til at gå fra grønt til rødt.

- Det er et påskestille marked med få og små bevægelser og nyheder, konstaterer Tue Østergaard om det danske marked.

GENMAB HJULPET AF SALGSANALYSE

Ligesom Pandora fik også Genmab en placering i toppen af det danske eliteindeks.

Genmab blev hjulpet af en salgsopgørelse for kræftmidlet Darzalax på det amerikanske marked fra analysehuset Symphony Health, der ifølge Bloomberg News viser, at salget af Darzalex er steget til 33,1 mio. dollar i februar mod 26,3 mio. dollar i januar.

- Der er nok en indstilling i markedet til, at Genmabs forventning er konservativ, og dagens tal kan ses som en bekræftelse af det, vurderer aktiechefen i ABG.

Biotekselskabet selv venter et samlet salg af Darzalex mod knoglemarvskræft på 250-300 mio. dollar i 2016. Men det estimat er formentlig for lavt, vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

- Jeg synes, at et salg på op mod 600 mio. dollar virker inden for rækkevidde, vurderer han blandt andet.

Genmab steg med 1,6 pct. til 856 kr. onsdag.

FLSMIDTH FÅR LØFTET KURSMÅL

FLSmidth endte ligeledes i den øverste halvdel af C20, på trods af at Atlas Copco, der ligesom FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien, har meddelt, at man vil lukke to fabrikker i USA og flytte produktionen til en tredje.

Jyske Bank løfter dog kursmålet for FLSmidth-aktien til 300 kr. fra 260 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb".

FLSmidth steg med 1,7 pct. til 270,90 kr.

I bunden af indekset lå de to Mærsk-aktier med fald på 1,4 pct. for A-aktien og 1,9 pct. for B-aktien til henholdsvis 8650 kr. og 8825 kr.

Olieprisen målt på futures på brent-olien faldt da også næsten 2,5 pct. ved dansk lukketid

Danske Bank fik løftet sin anbefaling hos norske ABG Sundal Collier, der nu har anbefalingen "køb" mod tidligere "hold".

I en analyse skrev det norske finanshus, at det har hævet sine estimater for Danske Banks justerede nettooverskud i perioden 2016-2017 med 3 pct., hvilket indikerer en gennemsnitlig årlig indtjeningsvækst per aktie (CAGR) på 4 pct. mellem 2015 og 2018.

- Sammenholdt med en forrentning på 10 pct. p.a. - inklusiv aktietilbagekøb - for det samlede kontante udbytte burde det være med til at sikre et pænt afkast, skriver ABG Sundal Collier.

Danske Bank steg 0,2 pct. til 184,60 kr.

B&O I FOKUS IGEN

Bang & Olufsen var i fokus igen onsdag, efter at Berlingske Business mener at vide, at den kinesiske forretningsmand Qi Jianhong har budt 85 kr. per aktie på selskabets aktier. Aktien steg 4,4 pct. til 71 kr.

Mens Silkeborg IF Invests fodboldhold ofte gik fra banen som taber i 2015, så var de regnskabsmæssige resultater noget mere opmuntrende.

Selskabet realiserede i 2015 samlede gevinster ved salg af investeringsejendomme på 10,2 mio. kr., hvilket sikrede et overskud efter skat for SIF på 9,1 mio. kr. mod et tab på 7,5 mio. kr. året før. Rent sportsligt karakteriserer SIF selv 2015 som "et skuffende år".

SIF-aktien endte dog 1,8 pct. højere i 5,65 kr.