Aktier: Pandora står til kurssmæk fra morgenstunden

Læs mere
Fold sammen

Pandora står med røven i klaskehøjde på børsen tirsdag morgen, efter at smykkeselskabet har nedjusteret sin prognose for 2018.

Det vil formentlig koste et kursfald for den pressede aktie, der i forvejen har været C25's klart dårligste investering hidtil i år.

Ud over Pandora er der ellers udsigt til en forsigtigt positiv åbning på børserne i Europa, hvor eksempelvis DAX-indekset i Tyskland indikeres at stige omkring 0,4 pct.

PANDORA SÆLGER OG TJENER MINDRE END VENTET

Pandora kunne sent mandag fortælle, at det nu venter en omsætningsvækst på 4-7 pct. i lokal valuta i 2018 mod tidligere 7-10 pct. Forventningerne til EBITDA-marginen sænkes desuden til cirka 32 pct. fra cirka 35 pct. Det svarer til knap 1 mia. kr. mindre i driftsindtjening.

Pandora har ikke givet nogen forklaring på nedjusteringen, men vil komme med yderligere information i forbindelse med regnskabet for andet kvartal, der nu er rykket frem til torsdag den 9. august. Dog har selskabet fulgt op tirsdag morgen med en spareplan, der koster 400 medarbejdere jobbet og skal spare 150 mio. kr. om året fra 2019.

Aktien kommer under "hårdt pres" tirsdag, forudser analytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

- Aktien er faldet meget gennem 2018, som afspejler den usikkerhed, der er, men det her er endnu mere benzin til bålet. Det her handler også om tillid til de meldinger, som selskabet kommer med, siger Søren Løntoft Hansen, der efter meddelelsen har sænket sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb".

Også JPMorgan har allerede meldt ud, at den sænker sit kursmål fora Pandora til 585 kr. fra 700 kr., mens anbefalingen lyder på hold. Pandora-aktien kostede 430 kr. ved lukketid tirsdag og er faldet godt 36 pct. siden nytår.

DANSKE BANK I SØIK'S SØGELYS

Pandoras dårlige nyheder mandag overskyggede til dels Danske Bank, der nu bliver efterforsket af Bagmandspolitiet i Danmark, SØIK, i forbindelse med mulig hvidvask i bankens estiske filial.

- Vi har grundet sagens meget alvorlige karakter og omfang fulgt sagen tæt gennem længere tid, men af gode grunde har vi naturligt holdt kortene tæt til kroppen. Nu er vi så langt, at jeg kan bekræfte, at vi i SØIK har åbnet en efterforskning med henblik på at undersøge, om vi i Danmark kan rejse straffesag mod Danske Bank for overtrædelse af hvidvaskloven. Sagen har længe internt været meget højt prioriteret, sagde statsadvokat Morten Niels Jakobsen mandag eftermiddag i en meddelelse.

Danske Bank faldt 1,1 pct. til 180,85 kr. mandag og har givet det næstdårligste C25-afkast i år efter Pandora.

REGNSKABER FORUDE

Mens tirsdagen ikke byder nyt på regnskabsfronten, så er hele fem C25-aktier i vælten onsdag. Og Novo Nordisk, FLSmidth og Lundbeck aflægger alle tre deres tal fra morgenstunden, så tirsdag vil være sidste dag, investorer kan positionere sig i aktierne inden da.

DSV kom med sit halvårsregnskab onsdag 1. august og satte efterfølgende kursrekord både onsdag og fredag. Transportselskabet har fået løftet både anbefalingen også kursmålet af det amerikanske finanshus Morningstar, der dog stadig ser negativt på aktien. Kursmålet er blevet løftet med 37 kr. fra 403 kr. til 440 kr., mens anbefalingen nu lyder på sælg mod tidligere stærkt salg, viser en analyse. DSV-aktien kostede mandag eftermiddag 575,40 kr.

/ritzau/FINANS