Aktier: Pandora pryder toppen i svagt positivt marked

Som ventet åbner det danske aktiemarked negativt, hvor Pandora har lagt sig i toppen og Vestas i bunden.

Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter aktiekursfald på Wall Street tirsdag tabte  500-indekset godt 0,3 pct. efter dansk børslukketid og sluttede samlet 1,2 pct. lavere på en udtalt negativ dag, hvor aluminiumsproducenten Alcoa indledte regnskabssæsonen på skuffende vis og faldt 11 pct. efter et svagt regnskab.

Målt på sektorbasis klarede sundhedssektoren sig værst, og det smitter af på de danske aktører i sektoren.

Onsdag åbner C20 Cap med en lille stigning på 0,1 pct. til indeks 1006,9.

NOVO OG TRYG TIL EFTERSYN

Der er fortsat fokus på Novo Nordisk oven på den seneste tids langstrakte nedtur, efter at ledelsen i forbindelse med halvårsregnskabet i august varslede prispres i USA i 2017. Norske DNB har nemlig skåret Novos kursmål til 360 kr. fra 400 kr. Anbefalingen er dog stadig "køb".

Onsdag lægger Novo-aktien sig i bundregionen af C20-indekset og falder med 0,7 pct. til 525,50 kr.

I kølvandet på tirsdagens regnskab har Tryg også fået finpudset sine kursmål af ABG Sundal Collier og Keefe, Bruyette & Woods. ABG har sænket kursmålet med 3 kr. til 132 kr., mens anbefalingen er uændret "hold".

Amerikanske Keefe Bruyette Woods har løftet kursmålet med 2 kr. til 146 kr. og beholder fortsat anbefalingen "outperform"

Aktien i Tryg falder 1,5 pct. onsdag i de første handler til 135,70 kr.

PANDORA GÅR ONLINE I KINA

Onsdag morgen har Pandora oplyst, at det er gået i samarbejde med det kinesiske internethandelsselskab Alibaba om salg af smykker på handelsplatformen Tmall.com.

Det skriver det danske smykkeselskab i en pressemeddelelse.

Det er første gang, at de kinesiske forbrugere kan købe Pandora online.

»Lanceringen af Pandora på Tmall.com er endnu et vigtigt skridt i forhold til etableringen af Pandoras brand hos den kinesiske forbruger. Tmall.com er førende indenfor kinesisk internethandel og er den rigtige samarbejdspartner,« siger Kenneth Madsen, direktør for Pandora i Asien, i en pressemeddelelse.

Pandora-aktien stiger onsdag 1,4 pct. til 807,50 kr. efter nyheden og lægger sig i toppen af det danske indeks.

Derudover har Vestas meldt ud, at det gerne vil opkøbe mindre selskaber men ser ingen værdi i at overtage en vindmøllekonkurrent, sådan som Siemens for nylig gjorde. Det siger Vestas-topchef Anders Runevad til Berlingske Business, efter at den amerikanske industrikæmpe General Electric tirsdag købte den midtjyske producent af vindmøllevinger, LM Wind Power, for 11,2 mia. kr.

Onsdag falder vindmølleaktien 0,9 pct. til 524,50 kr.

/ritzau/FINANS