Aktier: Pandora og Vestas i toppen af surt marked

Der er umiddelbart langt mellem stigningerne i C20 Cap onsdag middag. Pandora og Vestas er dog blandt de aktier, der går mod trenden i Danmark - begge uden selskabsspecifikt nyt.

Efter positivt nyt i form af en opjustering efter et tidligt første salg af Darzalex i Japan, stiger Genmab desuden en smule.

Samlet ligger det danske eliteindeks med et fald på 0,8 pct. til 1103,85 og følger dermed trenden fra de toneangivende europæiske markeder, hvor der er fald på 0,4-1,0 pct.

- Stemningen er ikke den bedste for øjeblikket på aktiemarkedet, konstaterer Ole Kjær Jensen, der er afdelingsdirektør i Sydbank, over for Ritzau Finans.

Han forklarer det med, at flere hedgefonde er i færd med at lukke bøgerne, og med at den danske regnskabssæson samlet set ikke har været fremragende.

PANDORA OG VESTAS OP

Pandora stiger og ligger bedst til i C20. Stigningen er på 1,4 pct. til 563,50 kr.

- For en gangs skyld ser vi udlandet som nettokøbere i dag, siger Ole Kjær Jensen.

Vestas har det fortsat svært efter sidste uges regnskabsskuffelse, men stiger dog 0,3 pct. til 397,60 kr.

Genmab opjusterede sent tirsdag efter en milepælsbetaling for det første salg af Darzalex i Japan.

Allerede i september blev kræftmidlet godkendt på det japanske marked, og det var derfor ikke overraskende, at det har ført til en milepælsbetaling og en opjustering.

- Det er dog positivt, at det allerede sker nu, vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank, i en kommentar.

Aktien stiger med 0,1 pct. til 1126 kr.

FLERE REGNSKABER

Der har været en lind strøm af regnskaber fra mindre selskaber, der bliver vurderet på forskellige vis.

Torm falder 0,9 pct. til 54 kr. efter sit regnskab. Rederiet har onsdag offentliggjort, at det vil ansøge om at blive gennoteret på Nasdaq-børsen i New York og samtidig offentliggjort regnskab for tredje kvartal, som viste et underskud på 4,2 mio. dollar på bundlinjen.

Alm. Brand leverede regnskab og krydrede det med en markant opjustering. Finanskoncernen ser nu et overskud før skat på 950-1050 mio. kr. mod tidligere 700-800 mio. kr. Alm. Brand-aktien ligger uændret i 66,50 kr.

De nyligt opsplittede selskaber NKT og Nilfisk har aflagt deres første regnskaber efter opsplitningen. NKT havde dog allerede løftet sløret for tallene 10. oktober. De blev bekræftet onsdag. NKT-aktien falder 0,1 pct. til 254,30 kr.

Nilfisk stiger 3,8 pct. til 304 kr. efter et regnskab, der var pyntet med en præcisering af forventningerne. Selskabet ser nu en organisk vækst for hele året på 3-4 pct. mod tidligere 2-4 pct., mens forventningerne til EBITDA-marginen før særlige poster på 11,0-11,5 pct. er fastholdt.

Rockwool har ligeledes aflagt regnskab for tredje kvartal.

På driften landede Rockwool i tredje kvartal et EBIT-resultat på 76 mio. euro mod 67 mio. euro i samme kvartal i fjor, hvilket var med til at give en overskudsgrad på 12,4 pct. sammenlignet med 11,8 pct. i det tilsvarende kvartal sidste år.

Sammen med kvartalsregnskabet løfter Rockwool sine forventninger til overskudsgraden i 2017, hvor der nu ventes en EBIT-margin på "tæt ved 11 pct." mod tidligere "lidt over 10 pct." Rockwool fastholder forventningen til salgsvæksten på 5-7 pct. i lokal valuta.

Selskabets B-aktie stiger 3,5 pct. til 1647 kr.

Ejendomsselskabet Prime Office har også leveret tal. Aktien er ikke handlet onsdag middag, men sluttede i 126,50 kr. tirsdag.

FLERE ANALYTIKERNYHEDER

FLSmidth har fået sænket sit kursmål med små 10 pct. til 365 kr. af Kepler Cheuvreux, der fastholder anbefalingen "hold". Aktien er agterlanterne i C20 med et fald på 3 pct. til 349,40 kr.

Novo Nordisk falder 0,8 pct. til 312,90 kr. Analytikerne hos Barclays har løftet kursmålet til 240 kr. fra 225 kr., men gentager anbefalingen "undervægt.

Nordea har fået hævet sin anbefaling af Deutsche Bank til "hold". Aktien falder dog 0,9 pct. til 73,45 kr.

DFDS har efter tirsdagens regnskab fået sænket sit kursmål af analytikerne hos Nordea med 30 kr. til 410 kr., mens anbefalingen "køb" gentages. Aktien falder med 3,3 pct. til 343 kr.

Senere onsdag kommer der regnskab fra Kreditbanken.