Aktier: Pandora og Vestas får comeback og sætter prop i C20-dyk

Efter syv dage på stribe med fald i C20 Cap-indekset er retningen vendt tirsdag, hvor der er pæne stigninger til Pandora og Vestas efter positive nyheder fra USA.

. Til gengæld falder Chr. Hansen-aktien, efter at ingrediensselskabets topchef har sagt sit job op.

Samlet stiger C20 Cap-indekset 0,8 pct. til 1111,20.

Vestas har en god tirsdag, efter at Bank of America Merrill Lynch har offentliggjort en analyse, hvor det anbefaler sine kunder at købe op efter den seneste tids kursfald. Derudover har vindmølleproducenten offentliggjort en ordre på 100 megawatt (MW) i USA.

Den amerikanske bank vurderer, at der i aktiekursen er indbygget meget negative langsigtede forventninger med marginer under 4,5 pct. i Vestas' vindmølleforretning og cirka 20 pct. lavere volumener, end banken selv estimerer.

Kursmålet er godt nok sænket til 530 kr. fra 785 kr., men det repræsenterer et potentiale på små 40 pct. fra tirsdagens kurs på 389,70, som er en stigning på 8 pct. siden mandag. Set over den seneste måned er aktien faldet 30 pct.

PANDORA FÅR COMEBACK

Pandora følger efter i toppen med en stigning på 3,8 pct. til 580 kr.

Smykkeselskabet har gennem 2017 været belejret af udenlandske selskaber, som har "shortet" aktien - satset på kursfald - men presset er lettet en anelse på det seneste, da amerikanske Maverick Capital har mindsket sin satsning til 0,86 pct. fra 0,97 pct. af aktiekapitalen.

- Kursen har i 2017 været tynget af, at der er kommet short-investorer ind i aktien, og derfor er det positivt, når vi begynder at se den modsatte bevægelse, siger børsmægler Anne Sophie Riis fra investeringsbanken ABG Sundal Collier.

Der er også købsinteresse for A.P. Møller-Mærsk, der har fået fjernet den sidste store knast i forbindelse med opkøbet af det tyske rederi Hamburg Süd.

De sydkoreanske myndigheder har på visse betingelser godkendt handlen, og Mærsk regner med, at den falder helt på plads torsdag. Mærsk B-aktien stiger 1,3 pct. til 10.470 kr.

CHR. HANSEN-CHEF VIL HJEM

Chr. Hansen er at finde i bunden af C20, efter at selskabets hollandske topchef, Cees de Jong, har valgt at sige sit job op, da han vil bruge mere tid med sin kone og øvrige familie i Holland.

Han har været direktør siden 2013, og i hans tid er aktien steget omkring 150 pct. til en kurs på 555 kr. tirsdag, hvilket dog er et kursfald på 3,6 pct. fra mandag.

- Cees de Jong har gjort det rigtig godt i sin tid hos Chr. Hansen, og det giver usikkerhed, at der nu skal findes en afløser. Det er en høj-multipel-aktie, og det er helt fair, at aktien falder på det her, siger Anne Sophie Riis.

Novo Nordisk-aktien stiger 0,4 pct. til 324 kr. Schweiziske UBS har ifølge Reuters hævet kursmålet for aktien til 370 kr. fra 350 kr. og gentaget anbefalingen "køb".

DSV-aktien falder 0,4 pct. til 480,20 kr., på trods af at HSBC ifølge Bloomberg har gentaget sin købsanbefaling og hævet kursmålet til 543 kr. fra 505 kr.

Blandt de mindre selskaber på fondsbørsen er der tirsdag nyt i vente fra Firstfarms og RTX, der kommer med regnskaber for henholdsvis tredje og fjerde kvartal af deres regnskabsår.

Firstfarms-aktien ligger uændret i 60 kr., mens RTX-aktien falder 0,3 pct. til 172 kr.