Aktier: Pandora og Ørsted trækker C25 i rødt

. Ørsted og Pandora får stryg i handlen på det danske aktiemarked torsdag, hvor det danske eliteindeks C25 ved middagstid ligger til et fald på 0,1 pct. til 1145,08.

I bunden ligger smykkeselskabet Pandora med et fald på 6,8 pct. til 482,80 kr.

Finanshuset Carnegie har valgt at sænke anbefalingen af aktien til "sælg" fra tidligere "hold", og kursmålet er samtidig skåret til 400 kr. fra 700 kr.

Ændringen kommer i kølvandet af Pandoras regnskab for første kvartal, som var slemt skuffende for investorerne og har sendt aktien ned fra et niveau lige under 700 kr.

I en analyse påpeger Pandora-analytiker Lars Topholm, at kan blive nødvendigt at få nye kræfter ind til at få gennemført de nødvendige ændringer i selskabet og genskabe tilliden.

- Det skaber en del turbulens og er med til at sende aktien ned i dag, siger Tue Østergaard, der er aktiechef hos ABG Sundal Collier.

ØRSTED FALDER EFTER MISSET VINDAUKTION

Energiselskabet Ørsted ligger desuden 3,7 pct. lavere i 395 kr., efter at det med sit amerikansk havmølleprojekt Bay State Wind ikke er kommet videre til kontraktforhandlingerne i den vigtige havvindauktion i Massachusetts. Selskabet måtte se sig slået af projektet Vineyard Wind, der er ejet af Copenhagen Infrastructure Partners og Avangrid Renewables.

- Ørsted har brugt virkelig meget energi i Massachusetts, og når de så misser en kontrakt på så vigtigt et marked som det amerikanske, bliver det taget negativt op, siger Tue Østergaard.

Desuden har Vestre Landsret torsdag slået fast, at det tidligere energiselskab Elsam, der i dag er en del af Ørsted, ikke misbrugte sin dominerede stilling på markedet til at tage for høje priser på el. Sagen startede for ti år siden.

Bavarian Nordic fastholdt forventningerne til 2018 i det regnskab for første kvartal, som biotekselskabet kom med torsdag morgen. Dermed venter selskabet fortsat en omsætning på cirka 500 mio. kr. og et underskud før renter og skat på 385 mio. kr.

Første kvartal bød på en omsætning på 11 mio. kr. og et underskud før renter og skat på 173 mio. kr. Bavarian Nordics stiger 0,2 pct. til 146 kr.

Lundbeck stiger torsdag middag desuden med 0,9 pct. til 429,40 kr., da medicinalselskabet sammen med sin japanske partner Otsuka har offentliggjort, at de starter fase 3-studier med Alzheimers-midlet Rexulti i juni.

ANALYTIKERNYT TIL MÆRSK OG SAS

SAS-aktien dykker 1,9 pct. til 15,86 kr., efter at Nordea har sænket kursmålet på aktien til 21,81 kr. fra 23,81 kr.

To finanshuse justerer desuden deres kursmål for rederiaktien i Mærsk. UBS sænker kursmålet med 14 pct. til 10.200 kr. fra 11.800 kr., skriver Reuters, der ikke oplyser anbefalingen.

Jeffries sætter endvidere kursmålet ned til 13.000 fra det tidligere 14.500 kr., mens anbefalingen stadig er "køb".

Det hæmmer dog ikke Mærsk B-aktien, der torsdag stiger med 0,8 pct. til 9700 kr.

BRØNDBY IF SPARKES NED EFTER REGNSKAB

Udenfor C25-indekset falder fodboldklubben Brøndby IF med 5,6 pct. til 1,35 kr., efter at selskabet har offentliggjort regnskab for første kvartal.

Her var flere indtægter fra partnere og sponsorer samt øgede entre- og tv-indtægter ikke nok til at sikre fremgang på bundlinjen. I de første tre måneder af 2018 endte selskabet med at få et underskud før skat på 9,8 mio. kr., og det er højere end underskuddet på 2,4 mio. kr. i samme periode sidste år.

Selskabet fastholder forventningerne til året der lyder på resultat før skat i niveauet mellem plus 1 mio. kr. og et underskud på 9 mio. kr.

Der er også nyt fremme om TCM Group, idet kapitalfonden IK Investment har solgt sine resterende 1,97 mio. aktier i virksomheden til en pris på 98 kr. Det presser aktien ned med 3,9 pct. til 99,40 kr.

For United International Enterprises (UIE) var stigende produktion og højere priser på palmeolie krydret med valutamedvind med til at øge bundlinjen i første kvartal, viser regnskabet, der er offentliggjort torsdag morgen.

UIE kom ud af kvartalet med et overskud på 26,7 mio. dollar mod 12,0 mio. dollar i samme periode året før, og det skyldes delvist fremgang i UIE's primære aktivitet, plantageselskabet United Plantations, der producerer palme- og kokosolie i Indonesien og Malaysia

Aktien stiger 0,4 pct. til 1400 kr.

Kurmålet på Aarsleff-aktien løftes til 265 kr. fra 230 kr. af Nordea, der fastholder anbefalingen "køb". Aktien stiger 0,2 pct. til 247 kr.

/ritzau/FINANS