Aktier: Pandora og Mærsk fører an i stigende C20

Godt hjulpet af stigninger i aktierne i A.P.Møller-Mærsk og Pandora er det danske C20 Cap-indeks onsdag åbnet 0,4 pct. højere i 1009,55, mens reaktionen på Carlsbergs nye strategi er yderst behersket.

Foto: Nils Meilvang. Efter en årrække med en straffesag hængende over hovedet har smykkeselskabet Pandora nu fået Landsrettens ord for, at ledelsen har informeret markedet rettidigt. Frifindelsen vil skabe jubel i børsnoterede selskaber, mener professor.
Læs mere
Fold sammen

Herudover præger en stribe regnskaber fra nogle af de mindre selskaber det danske marked fra åbningen, mens fokus fremadrettet er på resultatet af dagens rentemøde i den amerikanske forbundsbank, Federal Reserve, i aften.

CARLSBERG MED NY STRATEGI

Carlsberg præsenterede onsdag morgen indholdet af strategien Sail'22. Det overordnede sigte med strategien er at styrke Carlsbergs kerneforretning, positionere selskabet i forhold til identificerede vækstområder og at skabe øget værdi for selskabets aktionærer.

- Vi er i gang med at foretage gennemgribende ændringer i den måde, vi driver forretning på, med henblik på at skabe en stærk teambaseret og resultatorienteret kultur, fremgår det af strategien, som er uden konkrete resultatmål, ud over at selskabet vil skabe "kontinuerlig vækst i organisk resultat af primær drift" og en "kontinuerlig forbedring af afkast af investeret kapital".

Carlsbergs aktie ligger 0,1 pct. lavere i 611,50 kr. Dermed er Carlsberg blandt kun to aktier i C20, der ligger lavere fra åbningen. I den positive ende stiger Pandora mest med et plus på 1,1 pct. til 858 kr. Mærsk B handles endvidere 0,3 pct. højere i 8890 kr. efter et lille revanchement for olieprisen.

GENERALFORSAMLINGER

Jyske Bank, Pandora og Tryg er blandt en række af danske selskaber, som holder generalforsamling onsdag. Derfor er det også sidste dag at positionere sig i aktierne, inden der fragår udbytte torsdag. Jyske Bank stiger 0,03 pct. til 311,50 kr., og Tryg ligger 0,6 pct. højere i 128,20 kr.

STRIBE AF REGNSKABER

Sparekassen Sjælland, der steg 1,9 pct. til 82 kr., kom for første gang med regnskab som børsnoteret selskab. I regnskabet fastholder banken forventningerne til 2016 om en basisindtjening på 367-407 mio. kr. Aktien stiger 0,6 pct. til 82,50 kr.

Nordic Shipholding falder derimod 2,6 pct. til 1,11 kr. efter sit regnskab for 2015, hvor produkttankrederiet har kunnet mønstre fremgang på både top- og bundlinje blandt andet takket være tilbageførte nedskrivninger og et godt marked.

Zealand Pharmas kunne fortælle om et underskud for 2015 på 114,0 mio. kr. mod et minus året før på 65,0 mio. kr. I 2016 venter biotekselskabet et driftsunderskud før licensindtægter/-udgifter på 140-160 mio. kr. Aktien handles uændret i 116,50 kr.

Bioporto stiger omvendt 4,0 pct. til 4,44 kr. efter sit regnskab, som viste en nedbringelse af underskuddet i forhold til året før.

I Nordjyske Bank fragår onsdag retten til et udbytte på 2,40 kr. Aktien handles dog uændret i 96,50 kr.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk