Aktier: Pandora og Danske hjælper C20 til rekord

Humøret er højt på det danske aktiemarked tirsdag morgen, hvor der atter sættes rekord målt på C20 Cap-indekset. Pandora og Danske Bank er blandt vinderne.

C20 Cap-indekset stiger med 0,03 pct. til 1064,21 og nåede kl. 9.03 alle tiders top på 1068,58. Det hidtidige top fra mandag middag hed 1068,44.


Herhjemme får Danske Bank lidt opmærksomhed forud for sit regnskab for andet kvartal, der offentliggøres onsdag morgen.

Danske Banks konkurrent Handelsbanken har offentliggjort sit regnskab tirsdag morgen, men det vil i sig selv næppe sætte Danske Bank-aktien i bevægelse.

- Jeg synes ikke, at der er så meget at komme efter i Handelsbankens regnskab i relation til Danske Bank. Der er den enkeltstående ting, at omkostningerne lå højere, end vi havde ventet, og det, tror vi, vil kunne presse aktien lidt. Men set i forhold til Danske Bank, så ser netto renteindtægterne okay ud, ligesom det også har været tilfældet for nogle af de øvrige svenske banker, siger senioraktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger til Ritzau Finans.

Mens Handelsbanken falder 0,1 pct., så har Danske Bank lagt fra land med en stigning på 0,5 pct. til 209,20 kr.


Topchef i Danske Bank, Thomas Borgen, ventes onsdag morgen at levere et flot regnskab for andet kvartal, og analytikerne har samtidig sat næsen op efter en opjustering. Det viser konsensus indsamlet af Ritzau Estimates.


Nordea, der allerede er kommet med regnskab for andet kvartal, er åbnet 0,3 pct. højere i 87,90 kr.

I toppen af C20 Cap-indekset ligger Pandora til en gevinst på 0,9 pct. til 795 kr. Såvel guld- som sølvprisen fortsætter med at falde tirsdag morgen, om end der er tale om en relativt lille tilbagegang på 0,2-0,3 pct.


Vestas kan komme i fokus tirsdag, hvor selskabet kan se frem til fornyet debat i USA om den vigtige PTC-støtteordning, som måske bliver forlænget via et nyt lovforslag, der debatteres tirsdag. Der ventes dog hård debat om støtten til vindmøllerne, når de amerikanske politikere skal tage stilling. Aktien er åbnet 0,2 pct. højere i 377,70 kr.

TDC's svenske konkurrent Tele2 skuffede i årets andet kvartal. Mens omsætningen steg mere end ventet, så kunne selskabets driftsresultat (EBIT) ikke helt leve op til analytikernes forventninger om et resultat på 686 mio. svenske kr.


I stedet realiserede Tele2 et EBIT-resultat på 593 mio. kr. I samme periode året før var EBIT-resultatet 791 mio. svenske kr. TDC falder med 0,8 pct. fra åbningen, og ligger i bunden af det danske aktiemarked. I Stockholm er Tele2 bakket hele 3,2 pct.

For Rockwool-aktien har morgenen også budt på salgspres og et kursfald på 2,8 pct. til 1057 kr. Isoleringskoncernen har fået sænket sin anbefaling af den britiske storbank HSBC til ”hold” fra tidligere ”køb”. Samtidig er kursmålet hævet til 1100 kr. fra 925 kr.


Fra USA kommer der tirsdag ved middagstid regnskab fra storbanken Bank of New York Mellon, og efter børslukketid gør giganter som Apple og Microsoft status.

/ritzau/FINANS