Aktier: Pandora lyser i ellers trist dansk marked

Det danske aktiemarked har taget hul på tirsdagen med fald, men det afholder ikke smykkekoncernen Pandora fra at skyde til vejrs efter et solidt regnskab for andet kvartal, der blandt andet byder på en opjustering.

Foto: Nils Meilvang

Kort efter børsåbning ligger det ledende C20 Cap-indeks med et fald på 0,4 pct. til 1028,17. Blandt eliteaktierne glimter Pandora med et løft på 1,4 pct. til 788,50 kr. Reaktionen følger efter kvartalsregnskabet, der blev præsenteret før børsåbning.

Pandora leverede i perioden et sæt resultater, der var bedre end markedets forventninger ifølge Ritzau Estimates. Og det er administrerende direktør i selskabet, Anders Colding Friis, ganske godt tilfreds med. Faktisk går det så godt, at han ved sit andet kvartalsregnskab har endnu en opjustering med sig i ærmet.

Selskabet venter for helåret nu en omsætning på mere end 16 mia. kr. mod tidligere mere end 15 mia. kr. Forventningerne til EBITDA-marginen fastholdes derimod på 37 pct. i 2015.

Også Coloplast, der falder 0,3 pct. til 483 kr., vil få opmærksom, når selskabet ved middagstid præsenterer tal for tredje kvartal. Medicokoncernen skal forsøge at genvinde tilliden hos investorerne efter den overraskende nedjustering i juni.

Efter dansk børslukketid kommer Genmab, der falder 1,1 pct. til 635 kr., med regnskab for andet kvartal. Som vanligt vil det ikke være selve regnskabstallene, der tiltrækker sig fokus, men derimod meldingerne på den efterfølgende telekonference.

Hos A.P. Møller-Mærsk er aktierne i modvind. B-aktien falder 0,3 pct. til 11.890 kr., efter at analytikerne hos ABG Sundal Collier har sænket deres kursmål på aktien til 13.000 kr. fra 14.400 kr.

Telekoncernen TDC har de seneste to handelsdage fået børstæsk, og den udvikling fortsætter tirsdag, idet selskabet falder 1,1 pct. til 44,33 kr.

De forrige dages kursfald har været en reaktion på, at udsigterne for 2016 synes mudrede oven på regnskabet for andet kvartal. Flere analytikere tvivler på, hvorvidt telekoncernen kan opretholde det nuværende udbytteniveau. Finanshuset Barclays har sænket anbefalingen af TDC-aktien til ”undervægt” fra ”ligevægt”, mens ABG Sundal Collier har sænket anbefalingen til "sælg" fra "hold".

Uden for det danske eliteindeks kan Lundbeck, der stiger 1,2 pct. til 166,90 kr., glæde sig over, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har accepteret en supplerende registreringsansøgning omkring midlet Brintellix. Formålet er at tilføje kliniske data omkring effekten af aspekter af kognitiv funktionsevne hos voksne med svær depression til produktmærkningen på midlet.

Ifølge Michael Friis Jørgensen, analytiker i Alm. Brand Markets, er det et betydningsfuldt skridt på vejen, at FDA accepterer en registreringsansøgning om at tilføje yderligere data til Brintellix. Det siger han til Ritzau Finans.

Blandt sidepapirerne er der også regnskaber tirsdag, hvor Solar har præsenteret sit før børsåbning. Selskabet, der stiger 5,2 pct. til 403 kr., opjusterer forventningerne til 2015 og venter nu en omsætning omkring 10,5-10,8 mia. kr., mens driftsresultatet (EBITA) ventes at lande på omkring 240-290 mio. kr.

Tidligere ventede Solar en omsætning omkring 10-10,3 mia. kr. og et driftsresultatet (EBITA) omkring 200-250 mio. kr.

Senere på tirsdagen kommer KBHL og Nordjyske Bank med regnskaber. Inden præsentationer stiger KBHL med 0,4 pct. til 3896 kr., mens Nordjyske Bank løfter sig 1,6 pct. til 124 kr.

Finans-TV: Katrine Overgaard orienterer om aktiemarkederne