Aktier: Pandora lyser hvor udlandet skygger

Kvartalsregnskabet fra smykkeselskabet Pandora er det selskabsspecifikke - og det mest positive - islæt i det danske C20-indeks tirsdag middag, mens de øvrige og mere negative kursbevægelser synes styret af især udenlandske aktører.

Læs mere
Fold sammen

Til sammen trækker handlerne det danske eliteindeks 0,2 pct. ned til indeks 1003,85 tirsdag middag med FLSmidth-aktien i bunden med et fald på 2,6 pct. til 264,70 kr. og Pandora i toppen med en stigning på 1,9 pct. til 810 kr.

- Al fokus er på Pandora med conference-call lige nu, og efter det vil der blive tolket på, hvad der bliver sagt der. Jeg tror, at der mange, der venter med at handle til bagefter. Det vil være mest naturligt, siger chefaktiehandler Mads Zink i Danske Bank.

Pandoras regnskab for tredje kvartal var nogenlunde på linje med aktieanalytikernes forventninger. Omsætningen landede på 3911 mio. kr., mens analytikerne havde ventet et salg på 3856 mio. kr. ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Estimates.

Driftsresultatet, EBITDA, blev på 1454 mio. kr. og overgik dermed akkurat analytikerforventningen om et resultat på 1438 mio. kr. Derimod haltede resultatet efter skat på 1006 mio. kr. lidt efter analytikernes estimat på 1045 mio. kr.

- Der er lidt fokus på, at "like-for-like"-salget (salget i samme forretninger) i USA, hvor væksten kun var på 2 pct. Nogen havde frygtet, at det var endnu værre, og de havde frygtet et endnu værre resultat for Pandora, vurderer Mads Zink.

I formiddagstimerne lå smykkeaktien 1,4 pct. lavere.

Sammen med FLSmidth ligger også Mærsk-aktierne i bunden af C20-indekset med et fald for B-aktien på 1,5 pct. til 9940 kr.

- Det er udlandet, der sælger den nu og her, og udlandet er også den store sælger i FLSmidth i dag. Så det er de koder, hvor udlandet normalt er mest aktiv, der falder mest i dag. Udlandet er meget aktive både i Mærsk og FLSmidth i dag, siger Mads Zink og henviser til, at det danske marked i store træk følger den generelt negative tendens, som også præger tirsdagens europæiske aktiemarkeder ved middagstid.

A.P. Møller-Mærsk har i øvrigt fået sænket kursmålet af den amerikanske storbank Goldman Sachs med 400 kr. til 13.600 kr.

TDC følger også den europæiske udvikling, hvor der er positiv opmærksomhed på telesektoren. Den danske teleaktie løftes 0,4 pct. til 37,78 kr.

- Den kom måske lidt for meget ned i går efter meddelelse om, at Blackrock havde "shortet" fire mio. aktier. Det er naturligt, at den får lov til at vende lidt i dag, og jeg tror, at der er yderligere stigninger forude i den aktie, siger Mads Zink. Han ser også en positiv udvikling i priserne i TDC's marked, hvor konkurrenterne byder ind med prisstigninger.

- Hver anden dag kommer der en, som øger priserne, så der ser ud til at være konsensus om, at priserne var kommet for langt ned, konstaterer Mads Zink.

Medicokoncernen Coloplast har opmærksomhed fra storbanken HSBC, der har indledt dækning af aktien med anbefalingen "hold" og et kursmål på 510 kr. Aktien stiger 0,4 pct. til 538,50 kr.

Uden for C20 Cap-indekset stiger Solar-aktien 1,7 pct. til 432 kr.

- Husk, at de annoncerede et aktietilbagekøb, som snart går i gang. Det, de skal købe, det svarer til, at de skal købe i gennemsnit 15 pct. af volumen i markedet hver eneste dag frem til sommerferien næste år. Det er ganske meget, påpeger Mads Zink.

Softwareproducenten Simcorp er presset af, at Nordea har sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb", efter at papiret mandag steg omkring 7 pct. ovenpå et pænt regnskab fredag. Aktien falder 2,5 pct. til 375 kr.

Der er også fokus på porebetonproducenten H+H, da Handelsbanken har indledt dækning af aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 80 kr. Aktien stiger 4,1 pct. til 63,50 kr.

Finans TV: Pandora buldrer derudaf

 

Finans TV: Casper Schrøder orienterer om bevægelserne på dagens aktiemarked