Aktier: Pandora klarede sig flot i negativt marked

Der manglede stimuli til aktiemarkedet tirsdag. Grækenland og for den sags skyld Kina er trådt i baggrunden og regnskabssæsonen er ikke helt oppe i omdrejninger, og når den cocktail tilsættes sommerferie, så får man ikke kursstigninger.

Læs mere
Fold sammen

Pandora lå godt til det meste af dagen og i plus hjulpet af faldende guld- og sølvpriser, som selskabet på sigt vil drage fordel af i form af lavere omkostninger og dermed større overskud. Men op til lukketid måtte den også i rødt, som samtlige af C20-aktierne. Pandora endte med et fald på 0,2 pct. til 7786,50 kr. Calrsbertg faldt mindst, da den lukkede med et fald på 0,1 pct. i 630,50 kr.

- Nu har vi i mange uger talt om Grækenland og Kina, og det er lige før, man savner det nu, siger afdelingschef i Sydbank Ole Kjær Jensen til Ritzau Finans om det sommerstille marked.

Han karakteriserede dagens marked som afventende, at regnskabssæsonen tager til i styrke. Dertil kommer, at det aktiviteten er påvirket af sommerferien.

- Der er ikke den store omsætning i markederne - hverken her eller ude i Europa, konstaterer han.

C20 Cap-indekset faldt med 1,2 pct. til 1051,38. Faldet i Danmark var lidt større end faldene ude i Europa, der i de tre største indeks var på mellem 0,3-1,1 pct. ved dansk lukketid.

Danske Bank, der er regnskabsaktuel onsdag morgen, satte sig 0,9 pct. til 206,30 kr.

Thomas Borgen, topchefen i Danske Bank, skal levere og ventes at levere et flot regnskab for banken med samlet set stigende indtægter og faldende omkostninger. Regnskabet ventes at vise flot fremgang i forhold til samme periode året før. Banken skal dog også levere en opjustering for at tilfredsstille analytikerkorpsets forventninger.

Nordea, der allerede er kommet med regnskab for andet kvartal, faldt 0,8 pct. til 86,95 kr.

Vestas faldt 0,8 pct. til 374,10 kr. trods fornyet debat i USA om skattestøtteordningen PTC, der måske bliver forlænget via et nyt lovforslag, der debatteres tirsdag. Der ventes dog hård debat om støtten til vindmøllerne, når de amerikanske politikere skal tage stilling.


Genmab måtte efter otte dages vilde kursridt tage til takke med bundplacering i C20. Aktien lukkede med et fald på 2,7 pct. i 666 kr. Siden 15. juli er aktien dog ubrudt steg og i alt med godt 16 pct. eller en lille 100 kroneseddel.


Uden for C20 sejler Mols-Linien fortsat i smult vande. Aktien endte 2,7 pct. højere i 38,80 kr. - 4,80 kr. højere end kapitalfonden Polaris' bud på 34 kr., der løber frem til 12. august. En gruppe mindretalsaktionærer forsøger at samle modstand mod overtagelsen og har en andel på "over 5 pct.", oplyste de mandag til Ritzau Finans. Der skal 10 pct. til at blokere for en afnotering.

Den britiske storbank HSBC har sænket sin anbefaling af aktierne hos stenuldsproducenten Rockwool til "hold" fra tidligere "køb", men løftet kursmålet til 1100 kr. fra 925 kr. Rockwools B-aktie faldt 4 pct. til 1044 kr.

B&O fik en varm anbefaling fra Alm. Brand Markets op til regnskabet i midten af næste måned. Aktien steg 6,03 pct. til 61,5 kr. næstmest af samtlige aktier på børsen tirsdag.

- Alm. Brand ser fundamentalt langsigtet opside i B&O-aktien, næsten uanset om det på kort sigt går godt eller skidt, men vi anerkender, at rejsen er for den risikovillige, skriver banken.

Banken vil have fokus på: salgs- og indtjeningsmomentum fra nyligt lancerede produkter i både de traditionelle B&O-produkter samt de billigere Play-produkter. Desuden vil der blive holdt øje samt udviklingen på det nordamerikanske marked og også med den nye strategi.

/ritzau/FINANS