Aktier: Pandora kan gå glip af markedets optur

Pandorabutik i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Pandora kan komme i bevægelse mandag efter en nedjustering fra den canadiske storbank RBC. Smykkekoncernen kan dog glæde sig over, at stemningen i det underliggende marked er positiv efter pæne stigninger fredag i USA, hvor jobrapporten for maj afslørede et endda meget stærkt amerikanske arbejdsmarked.

Jobrapporten gav allerede fredag anledning til spirende optimisme på de europæiske børser, hvor uroen om Italien for en stund blev glemt.

C25-indekset sluttede med en gevinst på 1,5 pct. til 1129,99 blandt andet efter en fremgang i B-aktien i A.P. Møller-Mærsk på hele 5,5 pct. til 10.055 kr.

Fragtraterne på den for Maersk Line så vigtige handelsrute mellem Asien og Nordeuropa steg i sidste uge, hvor spotraterne på containerfragt gik op med 51 dollar til 876 dollar per tyvefodscontainer.

Det viste rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) fredag. Det overordnede indeks viste en stigning i spotpriserne på containerfragt på 8,5 pct. til indeks 829,0.

Pandora sænkes

Pandora, der steg 1,3 pct. fredag til 507,80 kr., har ikke desto mindre fået store kurssmæk efter sit regnskab for første kvartal, og siden har finanshusene stået i kø for at sænke deres estimater og kursmål for aktien.

Mandag morgen er det kommet frem, at finanshuset RBC har kigget Pandora efter i sømmene, og det har ført til et reduceret kursmål til 525 kr. fra 750 kr. og en sænket anbefaling til "»sector perform« fra »outperform«.

Også Genmab er blevet sakset af Goldman Sachs, der har trimmet sit kursmål for Genmab-aktien med 210 kr. til 1110 kr. Anbefalingen er uændret »neutral«.

Genmab faldt med 18 pct. i den forgangne uge, efter at selskabet i forrige weekend annoncerede skuffende nyt fra pipelinen om kræftmidlet Darzalex, som ikke har nogen positiv effekt på patienterne i en kombinationsbehandling med Roches lungekræftmiddel, Tecentriq.

Rygklap til Danske Bank

Nordea hæver anbefalingen af Danske Bank til "køb" fra "hold" og sætter et kursmål på 270 kr. Fredag steg Danske Bank med 2,2 pct. til 216,10 kr. Siden nytår har en investering i Danske Bank dog givet et negativt afkast på 6,7 pct.

Fra den internationale scene er der mandag nyt om en mulig storfusion. Financial Times skriver, at den italienske bank Unicredit planlægger at gå sammen med sin franske rival Société Générale. Det kan bane vejen for en række af banksammenlægninger i Europa, skriver avisen.

/ritzau/FINANS