Aktier: Pandora i nyt fald - TDC op på branchenyt

Aktien i smykkeselskabet Pandora endte som bundprop i det danske eliteindeks tirsdag. Aktien faldt med 2,7 pct. til 655,50 kr. - og er med tirsdagens fald nede med lidt over 29 pct. i år alene.

Læs mere
Fold sammen

- Det er lidt den samme tendens som i den seneste tid, vi ser hos Pandora i dag. Udlandet sælger ud på grund af usikkerhed omkring fremtiden. Det er de amerikanske kunder, der er bekymringen, da detailhandlen i USA er under pres. Og investorerne spørger nu sig selv, om Pandora har de rigtige produkter på hylderne, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, til Ritzau Finans.

- Man kan sige, at Pandora har bevæget sig ind i et vakuum, hvor der skal nyt til i form af nøgletal eller andet for at rykke kursen og troen på aktien. Det kan blive lidt en rodet affære frem til regnskabet for andet kvartal, vurderer Martin Munk.

Tirsdag fragik retten til et udbytte på 9 kr. desuden Pandora-aktien - men faldet i kroner var større og endte på 18 kr.

Samlet faldt C20 Cap-indekset med 0,30 pct. til 1151,07 efter at have sat sin 22. lukkerekord i år mandag.

- Det har været lidt af en afventede dag. Der er ikke sket det store - hverken på regnskabsfronten eller makroøkonomisk, og det afspejler sig i udviklingen, siger senioraktiehandler Christian Thatje fra Sydbank.

Teleselskabet TDC endte i toppen af C20 Cap båret frem af et godkendt regnskab fra britiske Vodafone. TDC-aktien steg med 1,1 pct. til 37,54 kr.

- Hele sektoren nyder godt af tallene fra Vodafone. Og TDC er ingen undtagelse. Samtidig får aktien fortsat lidt medvind fra mandagens melding om, at amerikanske Blackrock nu ejer mere end 5 pct. af TDC og dermed kan kalde sig storaktionær, siger Christian Thatje.

Ud over Pandora lå også Dong Energy med i det nedre lag af eliteindekset, og aktien endte med at falde 0,8 pct. til 281,40 kr.

- Dong har haft et godt løb - og nu er der nogle investorer, der tager profitten hjem, siger Sydbanks senioraktiehandler.

Efter at have ligget i toppen det meste af dagen endte Nets desuden med at falde 0,3 pct. til 136,60 kr. Det amerikanske børshus Bryan Garnier nedjusterede sin anbefaling af aktien i betalingsservicekoncernen til "sælg" fra "neutral".

William Demant og rivalen GN Store Nord faldt med henholdsvis 0,1 pct. til 167,40 kr. og 0,2 pct. til 196,40 kr. De to producenter af høreapparater kunne tirsdag se schweiziske Sonova, der er verdens største høreapparatproducent, levere en lidt højere vækst end ventet i regnskabsåret 2016/17.

William Demant fik desuden hævet kursmålet af analytikerne hos den schweiziske storbank UBS til 185 kr. fra 168 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb".

REGNSKABER FRA MINDRE SELSKABER

Regnskabssæsonen er mere eller mindre overstået for de største selskaber, men der piblede stadig tal frem fra nogle af børsens mindre selskaber.

Uden for C20 Cap kom der regnskab fra rederiet Torm, som viste en klar tilbagegang på bundlinjen som følge af et svagt marked for produkttank.

Markedet blev dog forbedret i løbet af kvartalet, skrev Torm i regnskabet, der viste et driftsoverskud (EBITDA) på 44,1 mio. dollar mod 69,5 mio. dollar i samme periode for et år siden.

Aktien faldt 2,9 pct. til 67 kr.

Nordjyske Bank fastholdt forventningerne til 2017 om en basisindtjening i intervallet 300-350 mio. kr. i sit regnskab for første kvartal. Dog er der nu mulighed for, at nedskrivningerne vil være på et lavere niveau end 120 mio. kr. i år, hvis de nuværende afregningspriser for landbruget fortsætter, skrev banken i regnskabet.

Aktien steg 0,4 pct. til 118 kr.

Københavns Lufthavne fik i de tre første måneder af 2017 flere passagerer og en højere omsætning. Indtjeningen fulgte med op, hvilket afspejlede sig i et driftsresultat (EBITDA) på 539,5 mio. kr., hvilket var 6,3 pct. mere end i første kvartal sidste år. Aktien faldt dog med 1,4 pct. til 5720 kr.