Aktier: Pandora i centrum efter topchef presses ud

Det problemramte smykkeselskab Pandora vil være blandt hovedrolleindehaverne på den danske børs torsdag, idet koncernens regnskab for andet kvartal er lagt frem inden børsåbning.

Foto: Liselotte Sabroe

Efter mandagens kraftige nedjustering har spørgsmålene hobet sig op, og presset på topchef Anders Colding Friis har kostet ham jobbet. Resten af ledelsen må nu stå frem for investorerne, der kræver svar på, hvordan en så markant justering kan komme, kort tid efter en ny strategi er lanceret.

Samtidig vil markedet holde øje med Ørsted, og sekundært G4S og Solar, der ligeledes har lagt halvårsregnskaber frem.

Fra udlandet indikeres der kursfremgang i Europa, idet de asiatiske akter stiger omkring 0,5 pct. med epicenter i Kina, mens både de amerikanske aktiefutures, den tyske Dax-future og den britiske FTSE 100-future ligger med små stigninger.

Onsdag faldt C25-indekset 1,5 pct. oven på store dyk til regnskabsaktuelle Lundbeck, Novo Nordisk og FLSmidth.

PANDORA I HOVEDROLLE

Pandora er tildelt en lidet beundringsværdig hovedrolle torsdag. Mandagens katastrofale nedjustering har krævet et højtprofileret offer, idet presset på ledelsen har fået administrerende direktør Anders Colding Friis til at forlade selskabet med virkning fra 31. august. Der er samtidig ansat en en driftschef, mens bestyrelsen udvides med folk med "relevant erfaring".

Selve regnskabet viser tilbagegang i resultaterne over hele linjen, mens det markedsmæssigt kun var Kina, der viste vækst. De nedjusterede forventninger fra mandag fastholdes.

Pandora steg 5,1 pct. onsdag til 341,60 kr. oven på tirsdagens styrtdyk på næsten 25 pct.

Genmabs sene regnskab onsdag viste atter positive takter for kræftmidlet Darzalex i andet kvartal, hvor selskabet dog måtte se såvel top- som bundlinjen vige. Men ifølge Sydbank var der små positive overraskelser i regnskabet, hvor forventningerne blev fastholdt. JPMorgan har siden løftet Genmab-kursmålet med 50 kr. til 1200.

Genmab lukkede onsdag i 1060,50 kr. efter et fald på 1,8 pct.

ØRSTED KØBER OP

Energiselskabet Ørsteds regnskab for andet kvartal indeholdt opkøb af det amerikanske selskab Lincoln Clean Energy, mens det ventede salg af havvindparken Hornsea 1 er fremrykket til andet halvår af 2018. Prognosen for 2018 bliver fastholdt, omend resultaterne ventes i den høje ende af prognoseintervallet, der lyder på en driftsindtjening (EBITDA) i størrelsesordenen 12,5-13,5 mia. kr.

Ørsted lukkede onsdag i 385,20 kr. efter en stigning på 0,1 pct.

Lundbeck skal forsøge at stoppe onsdagens blødning oven på regnskabet for andet kvartal. Tallene viste en ganske pæn udvikling, men i andet halvår bliver indtjeningen noget lavere end i de første seks måneder.

Lundbeck faldt onsdag 14,3 pct. til 380,30 kr.

Novo Nordisk var også blandt de store tabere onsdag i kølvandet af regnskabet for andet kvartal. Faldet skyldtes ifølge flere børshuse et skuffende salg af GLP-1-midlerne, Victoza og Ozempic. Torsdag er Novo forsidestof i alle danske erhvervsaviser og -sektioner.

Novo-aktien faldt 6,0 pct. til 303,65 kr.

DNB tror på potentialet i FLSmidths aktie efter gårsdagens regnskab, og det norske finanshus hæver anbefalingen til "køb" fra "hold". DNB's kursmål for FLS-aktien, der onsdag faldt 2,9 pct. til kurs 403, lyder fortsat på 450 kr.

William Demant har fået løftet kursmålet til 200 kr. fra 175 af Jyske. William Demant faldt onsdag 3,9 pct. til 292 kr.

Solar fastholdt forventningerne til 2018 om en omsætning på 11,4 mia. kr. og en EBITA-resultat efter omkostninger på 345 mio. kr. Solar faldt onsdag 2,0 pct. til 406,50 kr.

Serviceselskabet G4S omsatte for 3599 mio. pund og fik et nettoresultat på 120 mio. pund i andet kvartal. G4S dykkede onsdag 0,6 pct. til 23,30 kr.

Udenfor C25-selskaberne kommer Københavns Lufthavne med regnskabsdata, mens SAS offentliggør trafikstatistik.

Københavns Lufthavne steg onsdag 1,1 pct. til 60 kr., og SAS øgede 0,1 pct. til 12,32 kr.