Aktier: Pandora i bund i grønt marked

Pandora ligger i bunden af det danske C20 Cap-indeks torsdag morgen. Aktien falder med 0,9 pct. til 616,50 kr. efter et kvarters handel på fondsbørsen.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Aktien tager kursen ned efter salgstal fra den svenske modekoncern Hennes & Mauritz. Godt nok leverede den svenske tøjgigant en positiv overraskelse til investorerne i andet kvartal, men selskabet melder samtidig om udfordringer på flere store markeder - herunder USA og Kina.

»Salgstallene kan have en afsmittende effekt på en aktie som Pandora, selv om de ikke er direkte konkurrenter. Men det kan give en indikation af, hvordan sektoren har det,« sagde Lars Skovgaard Andersen, senioraktierådgiver i Danske Bank, til Ritzau Finans før børsåbning.

Samlet stiger C20 Cap med 0,3 pct. til 1155,26 torsdag morgen.

FORTSAT PROBLEMER HOS MÆRSK

A.P. Møller-Mærsks B-aktie stiger 0,4 pct. til 13.120 kr. Koncernen har fortsat udfordringer med it-systemerne i visse dele af koncernen. Men selskabet er nu i stand til at modtage ordrer fra kunder gennem portalen Inttra, der er en markedsplatform for containerindustrien. Det skrev koncernen på Twitter sent onsdag.

Mærsk oplyser desuden, at størstedelen af virksomhedens 76 containerterminaler er i drift, men at nogle ikke kører helt så hurtigt som normalt og med begrænsede funktioner.

A.P. Møller-Mærsk er blot en af mange selskaber globalt, der blev ramt af et hackerangreb tirsdag. Og det betyder, at rederiet Maersk Line ikke har kunnet modtage ordrer. Men det kan altså nu lade sig gøre for eksisterende kunder, der har en konto hos Inttra.

GENMAB I FIN FORM - IGEN

Genmab, der kom under pres i løbet af onsdag og endte med et fald på 2,2 pct., stiger torsdag morgen med 1,3 pct. til 1414 kr. og er i toppen af eliteindekset. Efter børslukketid onsdag blev det indberettet, at selskabets to øverste chefer, topchef Jan van de Winkel og finansdirektør David Eatwell, onsdag begge solgte store mængder af selskabets aktier.

Efter udnyttelse af warrants for 13,4 mio. kr. solgte van de Winkel aktier for 105,2 mio. kr., mens David Eatwell udnyttede warrants for 9,3 mio. kr. og solgte aktier for 56 mio. kr.

BANKER I PLUS

Og så tager bankerne endnu en tur op efter positive takter onsdag for trekløveret i eliteindekset.

»Bankerne kan få lidt medvind af, at de amerikanske banker alle bestod stresstesten fra Federal Reserve onsdag. Og så klarer de europæiske banker sig også godt - blandt andet også på grund af den italienske redning af to banker i weekenden,« sagde Lars Skovgaard Andersen.

Danske Bank og Jyske Bank stiger begge med 1,0 pct. til henholdsvis 253,20 kr. og 372,40 kr., mens Nordea lægger 0,5 pct. på kursen til 84,10 kr.

HABOES OG FLÜGGER MED REGNSKABER

Og så har Carlsberg fået løftet kursmålet af finanshuset Jefferies til 680 kr. fra 620 kr., skriver Reuters. Anbefalingen "hold" fastholdes. Men aktien falder med 0,1 pct. til 704 kr. i de første handler.

Der kommer regnskab fra bryggeriet Harboes i løbet af dagen. Selskabet venter i 2016/17 et driftsresultat (EBITDA) på 160-170 mio. kr. og et resultat før skat i niveauet 51 mio. kr. Torsdag morgen stiger aktien frem mod regnskabet med 1,6 pct. til 129 kr.

Malerproducenten Flügger kommer også med årsregnskab i det forskudte regnskabsår 2016/17. Flügger venter en omsætning på 1850 mio. kr. og et EBIT-resultat på 40-50 mio. kr. Aktien ligger uændret i 377 kr.