Aktier: Pandora holdt hof og lukkede i rekord

Det begyndte godt, og det sluttede lige så for Pandora i tirsdagens handel. Inden åbning var kursen lagt til en pæn stigning, da smykkekoncernens regnskab var overraskende godt og samtidig var ledsaget af en opjustering af forventningerne til helåret.

Investorerne kvitterede med at sende aktien til vejrs med 11,2 pct. til lukkekursrekorden 948,50 kr.

Selve eliteindekset C20 Cap var også i positivt terræn dagen igennem og lukkede med en stigning på 1,3 pct. til 1010,56.

- Markedet har været positivt hele dagen: Vi lukkede positivt op, og så har vi handlet nogenlunde fladt resten af dagen. Vi er stadig midt i regnskabssæsonen, så det er fokus, og vi har set en række gode regnskaber - ikke kun herhjemme, men også i Europa og USA. Det er det, der er med til at give god stemning i markedet, siger Mads Zink, chefhandler ved Danske Bank.

SVÆRT AT FINDE HULLER I REGNSKAB

Pandoras regnskab bød på en opjustering til en omsætning på mere end 20 mia. kr. i 2016 og EBITDA-margin på mere end 38 pct. Inden regnskabet lød forventningen på en omsætning på mere end 19 mia. kr. i 2016 og en EBITDA-margin på mere end 37 pct.

Omsætningen i kvartalet voksede til 4740 mio. kr. Her havde analytikerne ifølge Ritzau Estimates forventet en omsætning på 4337 mio. kr.

- Der kom et super stærkt resultat fra dem, der også var bedre, end markedet havde ventet. Specielt Europa klarede sig godt. En salgsvækst på 34 pct. må siges at være imponerende. Det er helt klart fair, at aktien får et pænt løft. Det er svært at finde huller i regnskaber, vurderer Mads Zink.

WDH FALDER OVEN PÅ KVARTALSOPDATERING

I indeksets modsatte ende faldt William Demant, der kom med en kvartalsopdatering. Koncernens foreløbige meldinger tydede på en god begyndelse på året, men der kom som vanligt ingen regnskabstal i den kortfattede periodemeddelelse.

William Demant fastholdt som ventet den samlede forventning om et driftsresultat (EBIT) på mellem 2,0 og 2,3 mia. kr. i 2016.

- WDH har umiddelbart et rigtigt flot salg, men det kniber med produktmikset, at marginerne ikke er lige så høje, som man havde håbet på. De forklarer godt nok, at marginerne vil blive forbedret i løbet af året. Men aktien falder en anelse, hvilket også kan hænge sammen med, at den har "performet" rigtig flot over de seneste måneder, siger Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank.

Høreapparatkoncernens aktie drattede med 3,8 pct. til 664,00 kr.

Med til at tynge C20 Cap var også A.P. Møller-Mærsk-aktierne uden nogen særlig årsag eller faldende oliepris. Konglomeratets B-aktie faldt med 1,6 pct. til 8780,00 kr. Ifølge Mads Zink blev der i udlandet solgt ud af aktien.

TOPDANMARK-AKTIEN RETTEDE SIG

Dagens største stigning skulle man ikke finde i C20 Cap. Den stod Mols-Linien for, efter at rederiet vandt færgebetjeningen af de bornholmske ruter Rønne-Køge og Rønne-Ystad. Meddelelsen sendte aktien op med 14,9 pct. til 85,00 kr.

Mols-Linien blev af Transport- og Bygningsministeriet valgt som kommende færgeoperatør, fordi rederiet havde præsenteret det økonomisk mest fordelagtige tilbud med de mest favorable billetpriser.

Uden for C20 var der også regnskab for første kvartal fra Topdanmark, der sluttede dagen med en stigning på 0,2 pct. til 173,20 kr. Det kunne dog være endt værre for aktien, der var nede med omkring 5 pct. kort efter offentliggørelsen.

Forsikringskoncernen skuffede på bundlinjen med et nettooverskud på 164 mio. kr. mod analytikerforventningen om et overskud på 216 mio. kr. i kvartalet ifølge Ritzau Estimates.

Det forsikringstekniske nøgletal combined ratio eksklusive afløbsgevinster, der sætter erstatningsudgifterne i forhold til præmieindtægterne - jo lavere combined ratio jo bedre - landede i kvartalet på 85,8, mens der var ventet 89,0.

FLERE MINDRE REGNSKABER PÅ STRIBE

Også Simcorp var regnskabsaktuel og fremlagde sine resultater inden børsåbning. Nettoresultatet steg til 4,5 mio. kr. fra 4,3 mio. kr. i tilsvarende periode året før på baggrund af en stigning i omsætningen til 59,6 mio. kr. fra sidste års 56,5 mio. kr.

Softwareselskabet løftede i regnskabet samtidig forventningerne til 2016 en anelse. Aktien steg med 3,7 pct. til 311,00 kr.

RTX Telecom faldt med 1,7 pct. til 88,00 kr. efter sit regnskab for andet kvartal. Selskabet fastholdt forventningerne til regnskabsåret 2015/16 om en omsætning i intervallet 385-400 mio. kr., et EBIT-resultat i intervallet 60-67 mio. kr. og et EBITDA-resultat i intervallet 64-71 mio. kr.

Blandt de mindre selskaber kom der også regnskaber fra AaB, Hvidbjerg Bank, Euroinvestor, Møns Bank og Gabriel.

GENMAB I REKORD

I C20 Cap vil biotekselskabet Genmab fremlægge kvartalstal efter børslukketid. Selskabet venter selv en 2016-omsætning på 825-875 mio. kr. og et driftsoverskud på 25-75 mio. kr.

Driftsomkostningerne ventes at lande på 775-825 mio. kr., mens likviditeten ventes at ligge i intervallet 3300-3400 mio. kr. ved udgangen af 2016.

Genmab blev løftet med 1,1 pct. til 998,00 kr., hvilket er rekordniveau.

I løbet af ugen er der også regnskaber fra Carlsberg, Lundbeck, DSV, NKT, NNIT og Bavarian Nordic.

/ritzau/FINANS

 

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk