Aktier: Pandora glimter i overvejende positivt C20

Pandora-aktien pryder toppen af C20 Cap-indekset mandag, der for størsteparten af elitepapirerne falder positivt ud.

Foto: Liselotte Sabroe.
Læs mere
Fold sammen

- Det er ret stille, og likviditeten er lav. Men markedet er overvejende positivt, slår Kim Sejdelin Christensen, aktiehandler i Jyske Bank, fast over for Ritzau Finans.

Samlet går eliteaktieindekset 0,4 pct. frem til 1029,46 mandag middag.

- På selskabssiden er der ikke de store nyheder. Det er nogle af de samme papirer, som vi har set været stærke hele året, såsom Pandora og Vestas, der har momentum, forklarer Kim Sejdelin Christensen.

Pandora-aktien stiger med 1,6 pct. til 857 kr.

Også Vestas, der juleaftensdag annoncerede en amerikansk ordre på 60 vindmøller til et projekt i Oklahoma, går mandag frem.

Den nye Vestas-ordre har en samlet kapacitet på 198 megawatt (MW), oplyser selskabet i en meddelelse. Derudover skal Vestas også stå for idriftsættelse af og levere service til projektet.

Vestas venter at begynde leveringen af møllerne i tredje kvartal 2016. Med den nye aftale i hus er den samlede ordreindgang år til dato på 7726 MW. Ordren kommer i kølvandet på en skotsk aftale på 110 MW, som Vestas informerede markedet om lillejuleaftensdag.

Derudover venter der en opgørelse over de uannoncerede ordrer i fjerde kvartal i forbindelse med årsregnskabet i februar.

Vestas-aktien løftes med 0,2 pct. til 479,70 kr.

Selv om der er medgang til en række stærke papirer, er det dog ikke alle de normalt stabile travere i C20, der har sadlet til fremdrift mandag.

- Undtagelsen er Genmab, som ligger i minus, men overordnet har haft et godt år, påpeger Kim Sejdelin Christensen.

- Når Genmab falder, kan det være fordi, der er nogle investorer, der vil tage gevinster. På nuværende tidspunkt kan der være noget skattesalg, dels på papirer med fortjeneste, som man kan modregne mod tidligere tab, dels på papirer med tab, som har klaret sig dårligt, således at man kan få et skattefradrag, forklarer Jyske Bank-aktiehandleren videre.

Genmab-aktien falder med 0,4 pct. til 915,50 kr.

Udfordringer er der også blandt sidepapirerne for konkurs-truede Atlantic Petroleum.

Selskabet balancerer stadig på randen af en betalingsstandsning, og forhandlingerne med en London-baseret aktør om fremtiden for selskabets oliefelt Orlando i Nordsøen er trukket længere ud end ventet.

Samtidig kæmper selskabet forsat med forhandlinger med selskabets kreditorer om "potentielle løsninger for selskabet."

Det fremgår af en meddelelse fra den 24. december, efter at Atlantic Petroleum ellers udsendte en tilsvarende meddelelse den 17. december, hvor det fremgik, at der var ventet en afklaring i løbet af juleugen.

Selskabet venter nu, at forhandlingerne vil fortsætte hen over nytår og ind i januar.

Atlantic Petroleum-aktien buldrer imidlertid frem med en stigning på 8,3 pct. til 6,50 kr.

ALK-Abelló, der forsker i allergi og producerer vacciner, meddeler, at partneren Torii har indsendt en registreringsansøgning for en tabletvaccine til behandling af cedertræsallergi i Japan, og dermed kan ALK være på vej mod endnu et middel til markederne uden for Europa.

Det annoncerede selskabet 1. juledag.

- Med registreringsansøgningen i Japan sætter vi yderligere fart på vores strategi om at ændre ALK fra et selskab med fokus på Europa til et selskab med global rækkevidde. Vi ser frem til at følge registreringsprocessen og er overbeviste om, at produktet vil vise sin værdi som en ny behandlingsmulighed for de japanske allergilæger og -patienter, hvis det bliver godkendt, siger Jens Bager, der er administrerende direktør hos ALK-Abelló, i en meddelelse.

Hvis midlet godkendes, vil det blive sendt på markedet i Japan i 2017, oplyser topchefen desuden.

ALK-Abelló-aktien stiger med 1,3 pct. til 858 kr.