Aktier: Pandora glimter endelig oven på hård nedtur

Mens Vestas presses af en mild salgsanbefaling fra den britiske storbank HSBC, så er Pandora endelig at finde i toppen af det danske aktiemarked tirsdag middag.

ARKIVFOTO. Aktier: Pandora glimter endelig oven på hård nedtur (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang

Efter fire børsdages fald på stribe lukkede Pandora mandag i det laveste niveau siden februar 2015. Alt i alt er smykkeaktien faldet over 30 pct. i år, hvor flere hedgefonde har spekuleret i kursfald på grund af usikkerhed om det amerikanske marked. Og sidste uges svage regnskaber fra to amerikanske smykkekæder har tilsyneladende blot gjort uroen værre.

Tirsdag lader enkelte investorer sig dog friste til at samle Pandora op, og aktien ligger ved middagstid 2,2 pct. højere i 613 kr.

Fremgangen kommer i et let negativt marked. C20 Cap-indekset falder med 0,2 pct. til 1138,63 efter tilbagegang til blandt andre Vestas og Chr. Hansen.

HSBC har skubbet Vestas til "reducér" fra tidligere "hold", fremgår det af Bloomberg News.

Et accelererende prisfald i vindmøllepriserne kan presse indtjeningsmarginerne over de næste 12-24 måneder, lyder begrundelsen. Det er blandt andet overgangen til auktionsbaserede ordninger i Europa, der skaber frygt for øget konkurrence og lavere vindmøllepriser.

Vestas-aktien ligger i bunden af C20 Cap med et fald på 1,6 pct. til 590,50 kr.

Skidt går det også Chr. Hansen og Novozymes, der begge ligger 1,2 pct. lavere i kurserne 460,50 og 294,30 kr.

REGNSKAB FRA MATAS

Regnskabsaktuelle Matas indledte tirsdagen i plus, men aktien er faldet tilbage i løbet af formiddagen og ligger ved middagstid 1 pct. lavere i 103 kr.

Den såkaldte like-for-like-vækst landede i fjerde kvartal af 2016/17 på 2,5 pct. Omsætningen blev 779,4 mio. kr. mod ventet 803,5 mio. kr. blandt analytikere, som Bloomberg News havde estimater fra. Driftsindtjeningen, EBIT, på 83,1 mio. kr. var nogenlunde på linje med forventningerne.

»Matas præsenterer et ringere resultat, end jeg havde regnet med, men jeg lå også i toppen af markedet. Det er fint i tråd med, hvad markedet forventede, men jeg havde et højere ambitionsniveau end det der, «siger Jyske Bank-analytiker Frans Høyer til Ritzau Finans.

HVERDAG IGEN

Efter en exceptionelt god mandag med en stigning på 39,3 pct. er det blevet hverdag igen for Onxeo, der bakker med 2,4 pct. til 33,20 kr.

Baggrunden for mandagens stigning var uklar, men det dansk-franske biotekselskab kan have være påvirket af positive nyheder om et fase 3-studie sidste uge, som finanshuset Oddo & Cie. ifølge Bloomberg News har tolket som et godt tegn for aktien.

Parken har haft store problemer med fitnesskæden Fitness.dk. Siden købet i 2006 er næsten hele værdien nedskrevet, og nu er der muligvis brug for en ny partner i den videre udvikling, siger Parken-formand Bo Rygaard til Børsen.

Parken-aktien daler med 1,7 pct. til 87 kr.

Speas, der er under gradvis afvikling, handles tirsdag uden retten til et udbytte på 1000 kr. per aktie, hvilket blev formelt godkendt på en generalforsamling mandag. Aktien falder tirsdag lige over 10 pct. til 8250 kr. Det svarer til et fald på 960 kr.