Aktier: Pandora fortsætter rekordstigning i grønt C20

Godt hjulpet af en Pandora-aktie, der fortsætter rekordkursen, er det danske aktiemarked torsdag åbnet med nye stigninger. Efter ti minutters handel ligger C20 Cap-indekset, der er steget de foregående seks handelsdage, 0,4 pct. højere i 1061,85. Dermed ligger indekset kun et mulehår fra lukkerekorden fra 5. august på 1064,27.

Foto: Mads Jensen. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Torsdagens helt store begivenhed på de europæiske finansmarkeder bliver mødet i Den Europæiske Centralbank (ECB), som efter alt at dømme vil komme med nye pengepolitiske lempelser i form af en nedsættelse af indlånsrenten og en udvidelse af obligationsopkøbsprogrammet.

Spændingen op til resultatet af ECB-mødet kan give et lidt afventende marked herfra og frem til, at spændingen bliver udløst. Umiddelbart fra dagens start har investorerne dog valgt at fortsætte den positive stemning. Pandora topper for anden dag i træk i C20 med en stigning på 1,9 pct. til rekordkursen 871,50.

Pandora oplyste efter børslukketid onsdag, at det udvider samarbejdet med den amerikanske smykkekæde Jared og i den forbindelse opgraderer mere end 200 butikker til shop-in-shop butikker.

- Det er en lille, god nyhed og noget, der er med til at understøtte væksthistorien i Pandora. Vi tror ikke, at det er en monster kursdriver overhovedet, men det er da i hvert fald en god nyhed, og det kan da godt være med til, at den sætter ny kursrekord i dag - lidt afhængig af markedsstemningen generelt, siger senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea til Ritzau Finans.

Opmærksomhed er der også om DSV, efter at finanshuset Stifel har indledt dækning af transportkoncernens aktie med anbefalingen "hold". DSV-aktien har startet dagen med en stigning på 1,0 pct. til 277,50.

Derimod fortsætter onsdagens fald i Mærsk-aktierne. Onsdag skrev analysefirmaet Alphaliner i et nyhedsbrev, at der er mere modvind forude til de største containerrederier trods et fald i indtjeningen i tredje kvartal. Marginerne ventes at blive endnu dårligere i fjerde kvartal, skrev Alphaliner, der venter, at endnu flere rederier vil få endnu større negativ driftsmargin og dårlige resultater. Mærsk B ligger 0,3 pct. lavere i 10.400 kr. efter et fald onsdag på 3,2 pct.

Torsdag er der børsdebut til Sparekassen Sjælland, som efter et længere tilløbsstykke konverterer garantkapital til aktiekapital og i den forbindelse har fået optaget godt 13 mio. aktier til notering. Der er ikke solgt nye aktier i forbindelse med noteringen, så der var stor interesse om, hvad markedet vil prissætte de nye aktier til. Efter ti minutters handel ligger aktien i 106 kr.

Blandt de øvrige sidepapirer er der også opmærksomhed om ALK-Abelló, hvis konkurrent Stallergenes Greer har fået et pålæg fra de franske myndigheder om midlertidigt at indstille produktion og distribution fra selskabets fabrik i Antony. Desuden skal Stallergenes trække produkter tilbage i Frankrig som led i en plan, der er godkendt af myndighederne. Den nyhed har torsdag morgen ført til en stigning i ALK's aktie på 5,5 pct. til 879 kr.