Aktier: Pandora fortsætter fremgangen i rekordhøjt C20

Det danske aktiemarked har kurs mod endnu en lukkerekord onsdag på en dag, hvor Pandora-aktien fortsætter tirsdagens optur.

Læs mere
Fold sammen

Efter kort tids handel onsdag stiger C20 Cap-indekset hele 1,3 pct. til 890,64., og dermed tegner det til anden lukkerekord på stribe efter tirsdagens stigning på 1,5 pct.

Pandora fortsætter tirsdagens takter i den indledende handel onsdag, efter at den amerikanske storbank JPMorgan har løftet kursmålet for smykkeaktien til 650 kr. fra 565 kr. Samtidig har Nordea løftet kursmålet til 630 kr. fra 585 kr. Smykkeaktien stiger 5,8 pct. til 564 kr. og har dermed sat sejl til endnu en lukkerekord.

Carlsberg åbner ligeledes i plus efter et regnskab for fjerde kvartal, der på overfladen faldt svagere ud end ventet. Udviklingen på det for Carlsberg meget vigtige russiske marked var dog bedre end ventet, mens forventningerne til 2015 også ligger højere end markedets forventninger ifølge Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

- Mine formodninger, når jeg lægger deres ting ind, synes jeg de guider lige omkring 9 mia. kr. EBIT, og det er bedre end de 8,5-8,7 mia., der ligger ude i markedet. Så 2015 bliver ikke godt, men det bliver måske ikke helt så dårligt, som vi kunne have frygtet. Det, tror jeg, vi får et relief på i markedet, siger Michael Friis Jørgensen over for Ritzau Finans.

I forbindelse med regnskabet meddeler selskabet, at topchef Jørgen Buhl stopper og bliver afløst af hollænderen Cees 't Hart, der hidtil har været koncernchef for det hollandske mejeriselskab Royal Friesland Campina, et af de største i verden.

Carlsberg-aktien stiger 1,3 pct. til 542,5 kr.

GN Store Nord er ligeledes kommet med regnskab for fjerde kvartal, der nogenlunde levede op til forventningerne i markedet, hvor der især havde været usikkerhed om GN Netcom, som dog formåede at leve op til forventningerne.

I rå tal landede omsætningen i fjerde kvartal på 2120 mio. kr., mens driftsresultatet (EBITA) på 477 mio. kr. mod ventet en ventet omsætning på 2138 mio. kr. og et driftsresultat (EBITA) på 472 mio. kr.

For 2015 venter GN en organisk omsætningsvækst på "mere end" 8 pct. samt et driftsresultat (EBITA) på "mere end" 1480 mio. kr. Resultatet før skat ventes at være på "mere end" 1320 mio. kr.

- Det er en smule til den forsigtige side, men ikke værre end vi havde frygtet. Guidance lever ikke helt op til markedets høje forventninger, men jeg tror ikke, at GN vil blive specielt presset af det i dag, når vi ser et Q4, der perforer, som det gør, vurderer Michael Friis Jørgensen over for Ritzau Finans.

- Den meget positive udvikling, selskabet har været inde i, fortsætter i 2015, siger han.

GN-aktien åbnede omkring 2 pct. højere fra åbningen, men kort efter er aktien sendt med 0,1 pct. til 152 kr.

Uden for C20 er Aabenraa-baserede Sydbank også kommet med regnskab fra morgenstunden. Overskuddet på 279 mio. kr. før skat var mindre end de ventede 362 mio. kr. Nedskrivningerne, som gennem flere regnskaber har været problembarnet for banken, faldt til 148 mio. kr. fra 888 mio. i samme periode året før. Det var samtidig lavere end 187 mio. kr., som forventningen var i markedet.

Helt som ventet har banken fundet plads til at udbetale udbytte til aktionærerne. Det bliver helt præcist 7,08 kr. per aktie, hvilket er præcis halvdelen af overskuddet for året.

Sydbank-aktien ligger uændret i den indledende handel onsdag.

Blandt de ikke regnskabsaktuelle selskaber er der nyt fra Vestas, der ifølge branchemediet Renews har vundet en ordre på 224,4 MW i Canada. Kunden er EDF Energies Nouvelles, der har bestilt 68 styk 3,3 MW-møller. Ordren er dog endnu ikke bekræftet af Vestas selv. Vindmølleaktien stiger 1,8 pct. til 268,6 kr., hvilket er nok til en plads næstøverst i C20.

Topdanmark, som torsdag offentliggør tal for fjerde kvartal af 2014, har forud for regnskabet fået løftet sit kursmål af det britiske finanshus Keefe, Bruyette & Woods til 240 kr. fra 205 kr., mens anbefalingen fortsat hedder "outperform".

Topdanmark-aktien stiger 1,3 pct. til 228,2 kr.

Blandt de mindre papirer på fondsbørsen vil der i løbet af onsdagen være regnskaber fra Djurslands Bank, Lollands Bank, Kreditbanken.