Aktier: Pandora-forhandler brager til bunds i grønt marked

Der er umiddelbart udsigt til en positiv start på den amerikanske aktiehandel tirsdag, efter at mandagen også gav små plusser til de tre ledende indeks.

Til gengæld ser dagen ikke ud til at blive god for smykkekæden Signet Jewelers, der forhandler smykker fra blandt andet danske Pandora gennem Jared-kæden.

Efter et svagt regnskab for tredje kvartal brager aktien nemlig til bunds i formarkedet, hvor humøret ellers er til den positive side.

Handlen med futures peger på stigninger på mellem 0,3 og 0,4 pct. i de tre toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

UNDERSKUD OG NEDJUSTERING

Signet Jewelers bakker med hele 17,6 pct. til 62,50 dollar i formarkedet, efter at regnskabet for tredje kvartal, der løb frem til udgangen af oktober, viste et overraskende underskud på bundlinjen og samtidig indeholdt en nedjustering af forventningerne.

Signet fik i tredje kvartal et underskud på 12,1 mio. dollar - eller 0,20 dollar per aktie - mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde sigtet efter et overskud på 0,13 dollar per aktie.

I tredje kvartal sidste år blev overskuddet desuden på 0,20 dollar per aktie.

Signet anfører selv, at udgifter relateret til outsourcing af selskabets låneportefølje samt købet af netbutikken R2Net, påvirkede resultatet negativt med 0,25 dollar per aktie, og at der røg yderligere 0,10 dollar fra på grund af forstyrrelser i outsourcingen samt fra orkanerne, der ramte USA i august og september.

Salget gik i tredje kvartal tilbage med samlet 5 pct., og specifikt i juvelerkæden Jared, der forhandler Pandora-smykker, var salgsvæksten på minus 5,1 pct.

For hele året nedjusteres forventningerne markant, så Signet nu venter en midt-encifret tilbagegang i salget i procent, mens indtjeningen per aktie ses ramme 6,10-6,50 dollar.

Tidligere var forventningen en lav encifret tilbagegang i salget, mens indtjeningen sås ramme 7,16-7,56 dollar. Analytikerne havde luret, at den tidligere prognose ikke ville holde, men regnede alligevel i snit med 7,09 dollar per aktie, viser estimater fra Bloomberg News.

DOLLAR TREE BELØNNES

Omvendt kan lavprisbutikskæden Dollar Tree glæde sig over et veloverstået tredje kvartal, der ligesom for Signet Jewelers løb til udgangen af oktober.

Her var resultaterne noget over det ventede, og samtidig er forventningerne til fjerde kvartal og hele året fornuftige.

Dollar Tree tjente i tredje kvartal 1,01 dollar per aktie, mens analytikerne ifølge Bloomberg News havde ventet 0,90 dollar.

For fjerde kvartal venter Dollar Tree en indtjening per aktie på 1,80-1,89 dollar, mens analytikerne inden regnskabet havde regnet med 1,79 dollar.

For hele året opjusteres forventningerne desuden, så der nu ventes en indtjening per aktie på 4,64-4,73 dollar mod tidligere ventet 4,44-4,60 dollar. Analytikernes gæt lyder her på 4,67 dollar.

Dollar Tree-aktien stiger 0,1 pct. til 97,25 dollar i formarkedet efter at have ligget op mod 2 pct. lavere inden rapporteringen.

/ritzau/FINANS