Aktier: Pandora er bundprop på ny i rødt marked

Pandora er igen bundprop i et lyserødt C20 Cap-indeks. Det rekordvante C20 Cap-indeks ligger onsdag til et minus på 0,3 pct. i indeks 1144,8.

Pandora er igen bundprop i et lyserødt C20 Cap-indeks. Det rekordvante C20 Cap-indeks ligger onsdag til et minus på 0,3 pct. i indeks 1144,8. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

I den tunge ende er Pandora - igen - at finde med et minus på 3 pct. til 631,5 kr.

Aktien kan være påvirket af et sænket kursmål fra finanshuset Kepler Cheuvreux, der er barberet ned til 1000 kr. fra 1200 kr.

Anbefalingen »køb« fastholdes - nøjagtig som det er tilfældet for 14 af de 17 analytikere, der dækker Pandora-aktien ifølge data fra Bloomberg.

Dong Energy er også i fokus efter nyheden om, at selskabets olie- og gasforretning sælges til kemivirksomheden Ineos for en sum op til 8,7 mia. kr.

Investorerne kvitterede fra morgenstunden for nyheden med et plus på aktiemarkedet, men Dong Energys aktie er faldet tilbage og ligger til et minus på 0,5 pct. til 280,40 kr.

Genmab-aktien ligger til et minus på 0,1 pct. i 1381 kr. efter salgstal for Darzalex i USA, som ikke helt levede op til forventningerne.

»Dong og Genmab er i fokus. Genmab med relation til lidt lavere salgstal i USA, men der var også færre arbejdsdage i april på grund af påsken. Ellers er det et roligt marked,« vurderer afdelingsdirektør for aktier i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Darzalex solgte for 71,09 mio. dollar i april, hvilket er et fald på 7,9 pct. i forhold til salget i marts ifølge data fra det amerikanske analysehus Symphony Health, som dækker over salget via institutionelle salgskanaler til blandt andet hospitaler og lægeklinikker.

I den sjove ende af C20 Cap-indekset ligger William Demant Holding efter en løftet anbefaling fra Nordea.

Nordea anbefaler nu »køb« af aktien mod tidligere »hold«. Kursmålet har ligeledes fået et hak i positiv retning og er ifølge Bloomberg skruet op til 184 kr. fra 148 kr.

WDH-aktien stiger 1,3 pct. til 166,4 kr. Det er den største stigning onsdag formiddag.

Mærsks B-aktie falder 0,7 pct. til 12.250 kr. Maersk Drilling har fået forlænget en kontrakt for boreskibet Maersk Viking hos Exxonmobil. Kontrakten har en værdi på 22,5 mio. dollar eller godt 150 mio. kr.

Uden for C20 Cap har Topdanmark onsdag fulgt tirsdagens stærke regnskab, der blandt andet inkluderede en opjustering, op med en hævet anbefaling fra den svenske bank SEB. Anbefalingen hedder nu "køb" mod tidligere »hold«, og kursmålet er løftet til 224 kr. fra 183 kr.

Topdanmark-aktien følger tirsdagens stigning på 3,4 pct. op med et plus på 1,6 pct. til 199,1 kr.

Senere onsdag offentliggøres regnskaber for første kvartal for Jeudan, UIE og Arkil Holding, mens Intermail leverer regnskab for årets første halvdel.