Aktier: Pandora blev toer blandt 600 eliteaktier

De europæiske aktier var tirsdag i god form, og danske Pandora var med helt fremme på listen over de mest stigende eliteaktier.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks steg med 0,8 pct. I London røg FTSE 100 op med 0,6 pct., mens franske CAC 40 steg med 0,2 pct., og det tyske DAX-indeks landede 0,5 pct. højere.

Pandora endte med stigningen på 11,2 pct. som den næstmest stigende aktie i Stoxx 600, der består af 600 selskaber fordelt på 18 lande. Smykkeaktien var kun overgået af græske Eurobank Ergasias.

På toplisten over de mest stigende aktier lå også Credit Suisse, der er i fuld gang med at svinge sparekniven.

Nettounderskuddet i første kvartal endte på 302 mio. schweizerfranc. Analytikerne var dog på forhånd mere pessimistiske, da de ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg havde ventet er nettotab på 344 mio. schweizerfranc. Credit Suisse-aktien steg 5,0 pct.

I den modsatte ende lå finske Nokia, der missede analytikernes forventninger til årets første tre måneder. Selskabet fik et salg på 5,6 mia. euro svarende til 41,7 mia. kr. mod forventede 5,76 mia. euro. Aktien faldt med 7,2 pct.

Det var det første regnskab efter sammenlægningen af Nokia og Alcatel-Lucent. Ifølge Nokia faldt salget med 9 pct. sammenlignet med perioden året før.

Den tyske stålproducent Thyssenkrupp skuffede på salget og nedjusterede sine forventninger til 2016. Men i løbet af dagen rettede aktien sig og steg med 0,5 pct.

Thyssenkrupp solgte i årets andet kvartal for 9,58 mia. euro. Til sammenligning havde analytikerne ventet et salgstal på 10,3 mia. euro for perioden.

/ritzau/FINANS