Aktier: Pandora blev stjerne i grønt C20

På en tirsdag uden de store selskabsnyheder endte det danske C20 Cap-indeks 0,8 pct. højere i 858,37 med Pandora trygt i toppen af indekset.

Den positive stemning herhjemme blev også delt i resten af Europa, hvor der begyndte at være en spirende optimisme i forhold til Grækenland-problematikken.

Den græske regering skal sammen med EU finde en løsning på landets hjælpepakke, der udløber 28. februar. Inden et par vigtige møder i denne uge var der fortsat en række knaster mellem parterne. Men tirsdag skulle der have været rygter om, at parterne er villige til at finde en løsning på problematikken, forklarer aktiestrateg i Formuepleje Otto Friedrichsen.

- Det har været med til at sende aktierne op. Alle positive fremskridt i forhold til græske udmeldinger bliver hilst velkommen i aktiemarkedet, siger aktiestrategen til Ritzau Finans.

Under mere hjemlige himmelstrøg endte Pandora i toppen af C20 Cap-indekset med en stigning på 3,1 pct. til 446 kr. Den gode handelsdag kom uden selskabsspecifikke nyheder.

Men stigningen kunne forklares med en del svingture på det seneste, som har bygget på noget usikkerhed efter skuffende regnskaber fra smykkeproducenter i USA, forklarer senioraktierådgiver Jesper Bamberger fra Nordea.

- Vi har set, at den er faldet en del, og der er måske nogle, der er villige til at købe på de niveauer i forventning om, at der kommer et godt regnskab i næste uge, siger Jesper Bamberger.

Hos finanshuset SEB forudses der et stærkt regnskab for fjerde kvartal fra Pandora. Finanshuset venter i en analyse, at smykkefirmaet har nydt godt af den stærke dollar over for euro, som den danske krone er bundet til.

SEB sænker op til regnskabet sit kursmål for Pandora til 640 kr. fra 660 kr., mens børshuset fastholder anbefalingen "køb".

En opbremsning i stigningen i oliepriserne havde en effekt i markedet, hvor selskaber inden for olie- og energisektoren blev mærket af prisfaldet. De danske repræsentanter for branchen, Mærsk-aktierne, endte tirsdagen med fald på 1,6 pct. til 12.640 kr. for A-aktien, mens prisen på en tønde Brent-olie faldt 1,7 pct. til 57,36 dollar.

- Det er klart, at det har haft positiv effekt på Mærsk-aktien, når olieprisen på det seneste er steget. Når vi til gengæld ser, at olieprisen falder igen, så er det noget, som investorerne reagerer på i forhold til Mærsks olieforretning, konstaterer Otto Friedrichsen.

Hos de andre C20-selskaber fik Genmab løftet sit kursmål til 525 kr. fra 440 kr. hos finanshuset Kempen. Det fik selskabet til at lukke tirsdagen med en stigning på 2,0 pct. til 476 kr.

Blandt sidepapirerne var der regnskaber fra de to nordjyske banker, Nørresundby Bank og Nordjyske Bank. Begge banker kom fint ud af 2014 med resultatfremgang. Der var i forbindelse med årsregnskaberne dog intet nyt om den sammenlægning, der arbejdes på mellem bankerne, hvor Nordjyske Bank ønsker at købe samtlige aktier i Nørresundby Bank. Aktien i Nørresundby Bank steg 0,3 pct. til 392,50 kr., mens aktien i Nordjyske Bank steg 2,0 pct. til 101,50 kr.