Aktier: Pandora balancerer tæt på to et halvt års lavpunkt

Pandora skal onsdag forsøge at rejse sig oven på tirsdagens hårde medfart udløst af et kritisk analysenotat fra børshuset Carnegie.

Pandora skal onsdag forsøge at rejse sig oven på tirsdagens hårde medfart udløst af et kritisk analysenotat fra børshuset Carnegie. Det kommer formentlig til at ske i et marked præget af let medvind.

Den tyske DAX-future stiger med 0,3 pct. fra morgenstunden.

Tirsdag gik det danske marked dog sine egne veje. Mens det tyske marked steg marginalt, faldt det danske eliteindeks, C20 Cap, med 1 pct. til 1168,31 påvirket af Pandoras nedtur, men også af fald i sværvægterne Novo Nordisk og A.P. Møller-Mærsk.

Pandora trak overskrifter, da et kritisk notat fra Carnegie om udviklingen på det amerikanske marked angiveligt udløste et kursfald på 6,2 pct. til 603,50 kr.

Det var det laveste lukkeniveau for smykkeselskabets aktie siden maj og få kroner fra det laveste lukkeniveau siden februar 2015 - kurs 600.

Også Mærsk kan onsdag igen få opmærksomhed fra spekulationer om et forestående salg af Maersk Drilling. Tirsdag faldt Mærsk B-aktien med 1,9 pct. efter en stigning på knap 4 pct. mandag.

GENMAB FÅR GRØNT LYS

Genmab har atter godt nyt om kræftmidlet Darzalex, der nu også er blevet godkendt på det japanske marked. Det første kommercielle salg af Darzalex vil udløse en milepæl fra partneren Janssen Biotech på omkring 158 mio. kr., som der endnu ikke tages højde for i Genmabs forventninger.

Det skyldes, at det fortsat er usikkert, om salget kan indledes i 2017, eller om det bliver i 2018.

»Det er en positiv nyhed, som kan medvirke til, at aktien klarer sig moderat bedre end det generelle marked,« siger analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

Et andet biotekselskab, Zealand Pharma, har været under luppen hos Goldman Sachs, der indleder dækning af aktien med anbefalingen »køb« og et kursmål på 155 kr. Tirsdag faldt Zealand med 0,9 pct. til 115,50 kr.

Össur holder kapitalmarkedsdag i København onsdag formiddag. Det islandske proteseselskab meddelte mandag efter dansk børstid, at det går efter at realisere besparelser på 10 mio. dollar i 2020 og har allerede meddelt, at det fastholder forventningerne til en EBITDA-margin på 18-19 pct. i 2017. Tirsdag steg aktien 0,7 pct. til 29,10 kr.