Aktier: Pandora-aktien siver efter regnskab

Smykkekoncernen Pandora lider under et mindre kursfald på det danske aktiemarked tirsdag efter sit regnskab for juli, august og september, der er offentliggjort fra morgenstunden.

Læs mere
Fold sammen

Pandora-aktien falder 1,4 pct. til 784 kr. i et marked, hvor der ellers ikke er de helt store bevægelser. C20 Cap-indekset ligger tæt på uændret i 1005,87.


Pandoras regnskab for tredje kvartal var nogenlunde på linje med aktieanalytikernes forventninger. Omsætningen landede på 3911 mio. kr., mens analytikerne havde ventet et salg på 3856 mio. kr. ifølge et estimat indsamlet af Ritzau Estimates.


Driftsresultatet, EBITDA, blev på 1454 mio. kr. og overgik dermed akkurat analytikerforventningen om et resultat på 1438 mio. kr. Derimod haltede resultatet efter skat på 1006 mio. kr. lidt efter analytikernes estimat på 1045 mio. kr.


- Vi ser en fornuftig toplinje. På trods af det lavere end ventede salg i USA er toplinjen stadig fornuftig i det samlede billede.


- Men på bundlinjen og ud for driftsresultatet på EBIT-niveau ligger man en lille smule lavere, end konsensus havde regnet med. Så mon ikke der bliver en lille nedgang for aktien på et par pct., sagde Frans Høyer, senioraktieanalytiker i Jyske Bank, til Ritzau Finans før børsens åbning.

I bunden af C20 har Pandora selskab af Vestas, der tirsdag kan læse nyt om den spanske konkurrent Gamesa, som kommer med regnskab for tredje kvartal. Det sker dog først efter dansk børslukketid og vil derfor ikke have indflydelse på handlen tirsdag. Vestas-aktien falder 1 pct. til 415,30 kr.

I toppen af indekset finder man TDC, der uden bagvedliggende nyheder stiger 0,5 pct. til 37,85 pct. Her har telekoncernen selskab af A.P. Møller-Mærsk, der har fået sænket kursmålet af den amerikanske storbank Goldman Sachs med 400 kr. til 13.600 kr. Aktien stiger 0,4 pct. til 10.400 kr.


Der er også medvind omkring medicokoncernen Coloplast, der har fået analytikerfokus, da storbanken HSBC har indledt dækning af aktien med anbefalingen "hold" og et kursmål på 510 kr. Aktien stiger 0,4 pct. til 538,50 kr.


Uden for C20 Cap-indekset er der pres på aktien i softwareproducenten Simcorp. Nordea har sænket anbefalingen af aktien til "hold" fra "køb", efter at papiret mandag steg omkring 7 pct. ovenpå et pænt regnskab fredag. Aktien falder 1,2 pct. til 380 kr.


Der er også fokus på porebetonproducenten H+H, da Handelsbanken har indledt dækning af aktien med en købsanbefaling og et kursmål på 80 kr. Aktien stiger 1,6 pct. til 62 kr.


Blandt de mindre selskaber på fondsbørsen i København er der senere tirsdag nyt fra investeringsselskabet Newcap Holding, der er aktuel med tal for tredje kvartal. Der kommer også kvartalsregnskab fra Hvidbjerg Bank i løbet af tirsdagen.