Aktier: Pænt plus til GN kan ikke holde humøret oppe

Foto: Iris Fold sammen
Læs mere

Et pænt løft til aktien i GN Group er ikke nok til at holde den gode form for de danske aktier tirsdag formiddag, hvor en ellers let positiv start er blevet vekslet til et lille fald i C20 Cap-indekset.

Udsvingene er dog ganske begrænsede, og fordelingen mellem stigende og faldende aktier i eliteindekset er også helt lige.

C20 Cap, der satte rekord nummer 30 i 2017 mandag, falder tirsdag formiddag med 0,1 pct. til 1185,77.

I toppen belønnes GN-aktien med en stigning på 2,3 pct. til 225 kr. efter positive analytikerord fra Deutsche Bank, mens Vestas trykkes i bund med et fald på 1,5 pct. til 552,50 kr. uden større bagvedliggende nyheder.

GN er igen kommet ind i varmen hos Deutsche Bank, hvor selskabets aktie har fået anbefalingen »køb« og et kursmål på 250 kr. efter længere tid uden dækning.

Og samme positive syn har Deutsche Bank desuden på den danske GN-rival William Demant Holding, der også får en købsanbefaling efter en analysepause.

Her sættes kursmålet til 195 kr., og aktien, der siden juni ikke længere er en del af C20-selskabet, stiger med 3,1 pct. til 175,60 kr.

For GN får det også opmærksomhed, at selskabets headsetdivision, GN Audio, i oktober går ind i den afgørende fase i en tung konkurrencesag mod den amerikanske konkurrent Plantronics.

FORSIKRINGSAKTIER STRAFFES

Noget mindre positiv er ordlyden i den analyse af forsikringssektoren, som den britiske storbank HSBC tirsdag har sendt på gaden - i hvert fald i relation til de danske selskaber i sektoren.

Tryg og Topdanmark må således begge lide den tort at have fået sænket anbefalingen af banken, der nu anbefaler »reducer« af begge. Tidligere var anbefalingen af de danske forsikringsaktier »hold«.

Topdanmark falder med 2,4 pct. til 242 kr., mens Tryg dykker 0,9 pct. til 145,60 kr.

OPKØBSNYT TIL MÆRSK OG ALK

Både A.P. Møller-Mærsk og ALK-Abelló har desuden fået nyt fra konkurrenter, idet CMA CGM og Stallergenes Greer begge har været på opkøb.

CMA CGM har købt sig til en større tilstedeværelse i Stillehavsområdet ved at overtage Sofrana Unilines.

Der er tale om et meget lille opkøb. Sofrana ejer således ti skibe, men har så lav kapacitet at rederiet end ikke optræder på Alphaliners top 100-liste over containerbranchen.

Stallergenes Greer har oprustet i Canada ved at købe selskabet Medic Savoure. Opkøbsmålet leverer allergibehandling på sit hjemmemarked og har også stået for at distribuere Stallergenes' produkter i samme kategori.

Mærsks B-aktie falder med 0,9 pct. til 11.890 kr., mens ALK omvendt stiger 1,4 pct. til 1032 kr.

/ritzau/FINANS