Aktier: Pæne stigninger på en række asiatiske børser

Læs mere
Fold sammen

Der er pæne stigninger på en række asiatiske børser efter onsdagens møde i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komité, Federal Open Market Committee (FOMC).

Referatet fra mødet afslørede stor uenighed om timingen af rentestigningen, men meget tyder fortsat på, at juni bliver måneden, hvor centralbanken trykker på knappen og hæver renten.

I Hongkong er der tale om intet mindre end en aktiefest for kinesiske H-aktier. Dobbeltnoterede aktier er gennemsnitligt 37 pct. billigere i Hongkong end i Kina, og idet kinesernes handelskvoter er steget markant, flokkes investorerne om den varme grød i Hongkong.

H-aktierne stiger torsdag 7,3 pct. og har således nået det højeste niveau siden 2008.

Også i Japan er der glade miner i kølvandet på Fed-referatet. Udsigten til, at den amerikanske centralbank vil sænke renten inden for en overskuelig fremtid, sender det japanske Topix-indeks 0,3 pct. op. Det er nu tredje dag i træk med stigninger på børsen, hvor indekset nu nærmer sig det højeste niveau siden november 2007.

- Renteudsigterne skaber en trend, hvor japanske og europæiske aktier vil overgå de amerikanske aktier. Det er tidligt at spå, men Nikkei 225 kan snart runde indeks 20.000, siger Mitsushige Akino, der er chefinvestor hos Ichiyoshi Asset Management i Tokyo, til Bloomberg News.

Torsdag morgen stiger Nikkei 225-indekset 0,8 pct. til indeks 19.937, mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et plus på 0,3 pct.

Det australske ASX 200-indeks falder med 0,5 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,3 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, ligger uændret.

Kinas Shanghai Composite og CSI 300 oplever en tilbagegang på henholdsvis 1,2 og 0,9 pct.

Hang Seng i Hongkong ligger til et plus/et minus på 3,6 pct.

Den japanske bilproducent Nissan Motor stiger 3,2 pct. efter et hævet kursmål fra SMBC Nikko Securities. Også elevatorproducenten Fujitec stiger 3,5 pct. efter at have annonceret et omfattende aktietilbagekøbsprogram.