Aktier: Pæne stigninger på baggrund af reduceret risiko

De asiatiske aktiemarkeder ligger med pæne stigninger fredag morgen, hvor overskrifterne er domineret af et nordkoreansk tilbud om at stoppe atomvåben- og missilafprøvninger, samt at den amerikanske præsident, Donald Trump, har indvilliget i at mødes med den nordkoreanske leder, Kim Jong-un.

Aktier: Pæne stigninger på baggrund af reduceret risiko Fold sammen
Læs mere
Foto: KAZUHIRO NOGI

Afspændingen i regionen giver kursstigninger på tværs af Fjernøsten, og især i Sydkorea er investorernes begejstring til at få øje på.

MSCI's brede aktieindeks for Asien-Stillehavsområdet uden for Japan stiger 0,6 pct.

Glemt er den amerikanske straftold på import af står og aluminium i alt fald for et lille stykke tid.

I Tokyo støttes markedet af en svækket yen, i takt med at kapitalstrømmene igen løber ud af landet på baggrund af det reducerede risikobillede.

»Det japanske marked var relativt sårbart, da Nordkorea affyrede missiler sidste år i forhold til aktierne i andre regioner, så nyheden om, at de to ledere vil mødes, er meget positiv, i det mindste på kort sigt,« siger analytiker Hikaru Sato fra Daiwa Securities. i Tokyo til Reuters.

Nikkei-indekset stiger 0,4 pct., og det bredere Topix -indeks ligger med en gevinst på 0,2 pct.

De kinesiske markeder er med efter end svag start. Shanghai Composite og CSI 300-indekset stiger henholdsvis 0,3 pct. og 0,6 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indekset øger 0,9 pct.

Blandt de øvrige markeder lukker Taiwans Taiex-indeks med en gevinst på 0,4 pct., Sydkoreas Kospi-indeks stiger 1,0 pct., og Singapores Strait Times-indeks ligger med et plus på 0,2 pct., mens Sydneys ASX-indeks slutter dagen med en stigning på 0,3 pct.

De amerikanske futures falder op mod 0,1 pct. fredag morgen.

Indeks Udvikling (%) Nikkei 225+0,4 Topix+0,2 Hongkongs Hang Seng+0,9 China Shanghai Composite+0,3China CSI 300+0,6Taiwan Taiex+0,4 Sydkoreas Kospi+1,0 Indiens BSE Sensex+0,3 Singapores STI+0,2 Sydney ASX 200+0,3

Indeksværdi kl. 6.20.