Aktier: Pæne stigninger onsdag afløst af futures-fald

De amerikanske aktier var tilbage i positivt territorium onsdag. Biotekaktierne, der gennem den seneste tid har været presset hårdt, fik en opblomstring, mens energi- og råvarerelaterede aktier fortsatte op efter nye prisstigninger på råvaremarkederne.

Læs mere
Fold sammen

Torsdag morgen synes det dog at være slut med de positive vinde. De amerikanske aktiefutures handles ved 6.15-tiden dansk tid torsdag morgen med fald på omkring 0,5 pct.

S&P 500-indekset lukkede onsdag med et plus på 0,8 pct. til 1995,83. De tunge aktier i Dow Jones steg godt 0,7 pct. til 16.912,29, mens teknologi- og biotek-aktierne i Nasdaq-indekset endte dagen med en stigning på 0,9 pct. til 4791,15.

Omsætningen rundede onsdag 890 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 1,9 mia. aktier.

- Det er bemærkelsesværdigt, at råvarepriserne forlænger stigningerne af sig selv. Bevægelsen skyldes investorernes ønske om, at se om oliepriserne kan holde sig over 50 dollar, eller om det er et rekyl på et oversolgt marked. Men generelt centrerer det sig om råvarerne, og energiselskaber klarer sig langt bedre, siger porteføljechef Andrew Burkly fra Oppenheimer & Co. i New York til Bloomberg News.

Der var ingen nøgletal at forholde sig til i onsdagens marked, og investorerne afventer i vid udstrækning den nye regnskabssæson, der indledes med tredje kvartalsdata fra aluminiumsproducenten Alcoa efter børslukketid.

Alcoa har været gennem råvarevridemaskinen de seneste dage, og onsdag lukkede aktien med et minus på 0,4 pct.

Blandt sektorer i S&P 500-indekset var sundhedsektoren i front efter den foregående dags kursfald. Bedst gik det selskaber som Celgene og Amgen, der hver steg i størrelsesordenen 4 pct.

Også energisektoren klarede sig godt efter klare olieprisstigninger i formiddagens handel. Og trods en uventet stor stigning i de amerikanske olielagre, som forårsagede en vending i oliemarkedet fra et plus på 2 pct. til et direkte prisfald, lukkede såvel Exxon og Chevron i plus på henholdsvis 1,7 pct. og 1,3 pct.

Stigninger i offshoreselskabet Transocean og råvareselskabet Freeport-McMoran på 7,0 pct. og 5,8 pct. tirsdag, blev yderligere forlænget med nye plusser på henholdsvis 3,8 pct. og 10 pct. Begge selskaber havde en hård tid i september efter de fortsatte faldt i råvarepriserne og de efterfølgende voldsomme fald i råvareaktierne.

Mikroblok-koncernen Twitter steg efter oplysninger om, at en hovedrig saudi-arabisk prins har øget sin kapitalandel i selskabet. Aktien lukkede 1 pct. højere efter at have ligget med et plus på 3 pct. det meste af dagen.

Tirsdag efter lukning kom der regnskab fra fastfoodkæden Yum Brands. Især Kentucky Fried Chicken har haft en skidt periode på det vigtige kinesiske marked, hvor fødevareskandaler bliver ved med at holde kunderne borte fra butikken. I eftermarkedet faldt aktien 18 pct., og onsdagen cementerede Wall Street reaktionen med et fald på knap 19 pct.