Aktier: Pæne stigninger inden fredagens jobrapport

De amerikanske aktiebørser lukkede højere torsdag. De førende indeks sluttede dermed tæt på niveauerne fra starten på året.

Læs mere
Fold sammen

De græske bekymringer aftog en del på den anden side af Atlanten, hvor investorerne i stedet tog bestik af de stigende oliepriser, et opkøb hos medicinalgiganten Pfizer, kvartalsrapporter og job-statistikken.

- Lige nu er det indtjeningen, Grækenland og fusion og opkøb, der gælder. Det handler mest om, at virksomhedernes fremtidsudsigter i USA fortsat ser gode ud, og en erkendelse af, at selv om det græske spørgsmål er vigtigt, vil det i sidste ende blive løst, siger investeringschef Krishna Memani fra Oppenheimer Funds i New York til Bloomberg News.

Fra den lokale nøgletalsfront viste arbejdsløshedskøen sig lidt mindre end ventet. 278.000 amerikanere stillede sig op i køen for første gang i sidste uge, hvor et estimat indsamlet af Bloomberg News pegede på 290.000 nye ledige.

Fredag kommer der mere fra arbejdsmarkedet. Investorerne kan se frem til den vigtige arbejdsmarkedsrapport med jobskabelsen i centrum.

Torsdag sluttede med et plus i S&P 500-indekset på 1,0 pct. til 2062,52. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med en stigning på 1,2 pct. i 17.884,88, mens Nasdaq-aktierne steg 1,0 pct. til 4765,10.

Blandt selskaberne stod fastfoodkæden Yum Brands, der står bag blandt andet Kentucky Fried Chicken og Pizza Hut, til regnskab for onsdagens sene kvartalsdata. Forventningerne til 2015 fornuftige ud, og de mange fødevareskandaler i Kina burde være en saga blot.

Ifølge selskabets topchef, Greg Creed, har Kina-divisionen "betydeligt langsigtet potentiale," og selskabet vil åbne mindst 700 nye enheder i landet. Det gav en kursstigning på 2,1 pct.

General Cable, der konkurrerer med danske NKT Cables, skuffede med sine tal for fjerde kvartal sent onsdag. Forventningerne til første kvartal 2015 overgik til gengæld analytikernes forventninger, og investorerne sendte aktien op med 8,8 pct.

Omkring 78 pct. af de S&P 500 selskaber som har offentliggjort regnskaber i den nuværende regnskabssæson har slået analytikernes indtjeningsestimater, mens 55 pct. har overgået salgsprognoserne ifølge Bloomberg.

Medicinalselskabet Hospira fik massiv fremgang, efter at giganten Pfizer lagde et bud på selskabet på 90 dollar per aktie - eller hele 111 mia. kr. Det svarer samtidig til en præmie på knap 40 pct. i forhold til onsdagens lukkekurs på 64,80 dollar. Hospira steg - ganske naturligt - med 35,3 pct. til 87,57 dollar, mens Pfizer steg 2,9 pct.

Efter børstid var der kvartalstal fra mikro-blogkoncernen Twitter. Tallene var langt bedre end ventet med et justeret resultat per aktie på 0,12 dollar for fjerde kvartal af 2014. Analytikernes forventninger var et resultat på 0,06 dollar per aktie, ifølge Bloomberg News.

Twitters prognose for 2015 lød på et overskud i størrelsesordenen 2,3-2,35 dollar per aktie mod konsensus på 2,29 dollar.

Twitter-aktien steg 1,3 pct. i den ordinære handel, mens den i eftermarkedet - efter regnskabet var offentliggjort - blev sendt 9,2 pct. op.

Fredag morgen ligger de amerikanske aktiefutures med små fald på op mod 0,1 pct. i Asien.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk