Aktier: Pæne stigninger i vente i USA trods skuffende nøgletal

Der er optræk til en positiv åbning på de amerikanske aktiebørser onsdag, trods offentliggørelsen af skuffende tal fra det amerikanske jobmarked.

Læs mere
Fold sammen

Futures på det brede amerikanske S&P 500-indeks er ved 14.35-tiden steget 0,86 pct., hvilket indikerer, at markedet vil revanchere sig fra åbningen onsdag, efter at det underliggende indeks tirsdag faldt 0,2 pct. til 2093,32.

ADP's beskæftigelsesrapport over det amerikanske jobmarked viste onsdag en stigning på 185.000 job i juli, hvilket var noget under det ventede niveau ifølge Bloomberg News på 215.000. Det er samtidig et fald i forhold til stigningen sidste måned på 229.00. ADP er en privat rapport, der bruges som en indikator for den officielle arbejdsmarkedsrapport, som udsendes fredag.

Senere på onsdagen kommer der tal for de amerikanske serviceindkøbschefers forventninger, ISM service. Udover nøgletallene samler fokus sig mod den fortsatte strøm af regnskabspræsentationer. Onsdag har blandt andre mediekoncernen Time Warner aflagt regnskab, og et ganske stærkt et af slagsen.

Time Warner landede i andet kvartal en omsætning på 7,35 mia. dollar mod ventet 6,91 mia. dollar, mens det justerede resultat per aktie blev opgjort til 1,25 dollar mod ventet 1,03 dollar, ifølge et estimat fra Bloomberg News. Trods de opløftende regnskabstal falder Time Warners aktie i formarkedet 1,8 pct.

First Solar, der er den største producent af solpaneler, stiger i formarkedet derimod 10 pct. efter sit regnskab, der blev offentliggjort efter amerikansk børslukketid tirsdag aften. Derimod står aktien i verdens største underholdningsselskab, Walt Disney-koncernen, til kurstæsk efter sit regnskab for det forskudte tredje kvartal.

Selve regnskabstallene for tredje kvartal var ganske fine, men meldingen fra selskabet om, at driftsresultatet næste år vil blive reduceret med 500 mio. dollar som følge af den stærke dollar, bliver taget ilde op af investorerne. I formarkedet er Walt Disneys aktie faldet 7,6 pct.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk