Aktier: Pæne stigninger i de fleste asiatiske markeder

De asiatiske aktieinvestorer lægger en mere langt positiv stemning for dagen torsdag, end det var tilfældet dagen før.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktierne i såvel Tokyo som Shanghai og Hongkong stiger pænt, trods at udsigten til en renteforhøjelse i USA blev styrket af onsdagens data fra boligmarkedet.

- Det er ikke fastslået endnu, om den amerikanske renteforhøjelse vil komme i september eller december, men boligdataene styrker oddsene for en september-forhøjelse en smule, siger chefstrateg Mitsushige Akino fra Ichiyoshi Asset Management til Bloomberg News.

Det er dog ikke alle, som får glæde af den positive stemning. Råvareselskaberne er i defensiven efter yderligere prisfald i de fleste råvarer fra olie til industrimetaller. Til gengæld får især luftfartsbranchen glæde af de lavere priser på brændstof.

I Tokyo er det da også luftfartsselskabet Ana, der er med til at trække Nikkei-indekset op med 0,4 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på 0,5 pct.

De kinesiske markeder er så småt ved at vende tilbage til mere normale tilstande. Der er dog forsat en underliggende nervøsitet, men de mange nærmest paniske regeringstiltag for at stabilisere markederne synes at have beroliget markedsdeltagerne.

- Volatiliteten er helt sikkert faldet markant, og vi ser vedvarende tegn på stabilitet. Resultatet er, at den sidelæns handel vil fortsætte i et stykke længere, mens onshoremarkederne langsomt vender tilbage til normalen, og regeringen forsigtigt og langsomt tilbageskalerer støtteforanstaltningerne, siger markedsstrateg Bernard Aw fra IG Asia til Bloomberg.

Shanghai Composite ligger med en stigning på 1,3 pct., hvilket også gælder CSI 300-indekset. Hongkongs Hang Seng øger samtidig med 0,6 pct.

Generelt er investorerne dog tilbageholdende med at tage nye positioner på bøgerne op til næste uges møde i den amerikanske centralbanks pengepolitiske komite, FOMC. Mødet ventes ikke at give anledning til renteændringer, men de efterfølgende kommentarer kan give yderligere fingerpeg om, hvilken vej vinder blæser.

Torsdag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på 0,2-0,3 pct. i den asiatiske handel.