Aktier: Pæne regnskaber kan ikke hindre rød start

De amerikanske aktier er åbnet i let negativt territorium tirsdag, efter at mandagen ellers bød på stigninger til de tre toneangivende indeks.

Læs mere
Fold sammen

Efter at være startet ganske positivt i Europa tirsdag, er stemningen dog også vendt til negativ på den østlige side af Atlanten, og den tendens følges fra starten af det amerikanske marked.

S&P 500-indekset og Dow Jones-indekset handles begge tæt på uændret, mens Nasdaq-indekset falder med 0,2 pct. efter godt fem minutters handel.

Der er fortsat masser af regnskabsrapporteringer at forholde sig til for investorerne, og tirsdag er de største navne Sprint, Walt Disney og Kellogg.

Førstnævnte kunne ikke helt følge med forventningerne til toplinjen i første kvartal, men præsterede til gengæld en smule bedre end ventet på driften. Sprint realiserede således et driftsresultat på 1,7 mia. dollar mod ventet 1,66 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Det blev hentet på baggrund af en omsætning på 8,28 mia. dollar mod ventet 8,46 mia. dollar. Investorerne takserer regnskabet til en stigning på 1,1 pct. til 5,21 dollar i den tidlige handel.

Morgenmadsproducenten Kellogg klarede sig pænt i første kvartal, hvor selskabet, der blandt andet er kendt for sine cornflakes, leverede en justeret indtjening per aktie på 0,98 dollar mod ventet 0,92 dollar blandt analytikerne. Kellogg stiger med 1,3 pct. til 64,96 dollar fra start.

Walt Disney leverede noget bedre end ventet i første kvartal, hvor omsætningen landede på 12,5 mia. dollar mod ventet 12,2 mia. dollar blandt analytikerne ifølge Bloomberg News' estimater.

Det blev omsat til en indtjening per aktie på 1,23 dollar mod ventet 1,10 dollar per aktie blandt analytikerne. Resultatet bliver fejret med en stigning på 0,6 pct. til 111,70 dollar efter få minutters handel.

/ritzau/FINANS