Aktier: Pæne plusser i vente forud for topmøde

Der er udsigt til solide plusser på det danske aktiemarked fra åbningen mandag, hvor investorernes fokus nok en gang er Grækenland, hvis situation senere på dagen drøftes blandt stats- og regeringscheferne i eurozonen.

Forud for mødet har den græske regering sendt et reformforslag, som giver næring til forhåbninger om, at de græske kreditorer, EU, IMF og ECB, kan tilslutte sig en aftale, der kan åbne op for yderligere lånemidler til det finansielt pressede sydeuropæiske land.

- Nyheden har været med til at udløse en positiv stemning på aktiemarkederne i Asien. En del tyder nu på, at vi i dag vil se aktiekursstigninger i Europa, skriver Sydbank i sin morgenberetning.

Den tyske Dax-future er mandag morgen skudt i vejret med 1,7 pct., hvilket tegner positivt for den europæiske aktieåbning i det hele taget. I Tokyo steg det ledende indeks, Nikkei 225, mandag med 1 pct., og de amerikanske aktiefutures peger på en positiv åbning i størrelsesordenen 0,4-0,5 pct., når børserne på Wall Street åbner i eftermiddag. De amerikanske aktier har da også noget at revanchere fra i fredags, hvor S&P 500-indekset dykkede yderligere efter dansk børslukketid og lukkede med et fald på 0,5 pct.

Herhjemme endte C20 Cap-indekset fredag 0,1 pct. højere i 975,07. Danske Bank viste gode takter fredag med en stigning på 1,4 pct. til 198,20 kr. Mandag er det kommet frem, at det canadiske finanshus RBC Capital Markets har løftet kursmålet for Danske Bank-aktien til 185 kr. fra tidligere 165 kr. Anbefalingen er fortsat "sector perform", fremgår det af Bloomberg News.

Novo Nordisk, der fredag faldt 0,2 pct. til 362,60 kr., indtræder i Stoxx Europe 50-indekset, hvor den danske medicinalaktie afløser banken Standard Chartered.

Der kan endvidere komme noget fokus på North Media efter nyheden om, at dets datterselskab FK Distribution har forlænget en distributionsaftale med Dansk Supermarked, der stod til at udløbe ved udgangen af året, med to år. Det er særligt vigtigt, da FK Distribution i sidste uge måtte se en lignende aftale med Coop gå til Post Danmark. North Medias aktie endte fredag uændret i 14,70 kr.

De 24 bedste klubber i landets to øverste fodboldrækker blev sent fredag enige om en strukturændring af Alka Superligaen, der betyder, at rækken fra sæsonen 2016/2017 bliver udvidet til 14 hold, og der samtidig bliver indført slutspil. Det kan muligvis betyde fokus på aktierne i nogle af de danske fodboldklubber. Aarhus Elite steg fredag 3,3 pct. til 0,31 kr., Silkeborg IF Invest endte uændret i 5,95 kr., Aab sluttede uændret i 0,26 kr., Parken Sport & Entertainment steg 0,9 pct. til 57 kr., mens Brøndby IF faldt 1,7 pct. til 1,71 kr.