Aktier: Pæne plusser i de tre store amerikanske indekser

Mandagen bød på pæne stigninger i de tre toneangivende amerikanske aktieindeks. Dermed genvandt indekserne lidt af det tabte fra sidste uge, som var præget af negativ stemning.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne kigger først og fremmest frem imod konklusionerne fra mødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der starter tirsdag og slutter onsdag. Her venter omkring hver tredje økonom ifølge Bloomberg News, at centralbanken vil begynde en nedtrapning af de kvantitative lempelser.

S&P 500-indekset steg mandag 0,6 pct., Nasdaq-indekset 0,7 pct., mens Dow Jones-indekset løftedes 0,8 pct.

- Det store emne denne uge er Fed-mødet, og hvad den vil gøre, hvis den overhovedet gør noget. Markedet ser ud til at være godt forberedt på en nedtrapning, men på samme tid ventes det ikke at ske denne uge, siger Mark Luschini, chefstrateg hos Janney Montgomery Scott, ifølge Bloomberg News.

Boeing kom efter børsluk med spændende nyt for aktionærerne. Flyproducenten vil løfte udbytteudbetalingen med 50 pct. og iværksætte et 10 mia. dollar stort aktietilbagekøbsprogram. Aktien i selskabet steg 0,7 pct. i den ordinære handel, og i eftermarkedet løftedes aktien knap 2 pct.

Også aktien i forsikringsgiganten AIG havde det godt mandag. Den steg 1,1 pct., efter at det kom frem, at AIG vil sælge sin forretning inden for leasing af fly til Aercap Holdings for 5,4 mia. dollar.

Teleselskabet Sprint klarede sig mindre pænt, efter at Wall Street Journal berettede, at Spring er på vej mod et bud på T-Mobile. Aktionærerne reagerede først ved at sende Sprint-aktien op, men papiret sluttede dagen i et minus på knap 3 pct.

/ritzau/FINANS

Peder Top Poulsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk