Aktier: Pæn stigning på optimisme om Kina og Grækenland

Der var fest og fællessang på de europiske aktiemarkeder torsdag uden egentlig håndgribelig grund. Men en tro på at den græske krise kan inddæmmes og/eller løses kombineret med stigende aktiemarkeder i Kina gav færre bekymringsrynker hos handlerne og løftede derfor markederne.

Læs mere
Fold sammen

- Grækenland bør være indpriset i markedet nu, vurderer strateg i Deutsche Postbank Heinz-Gerd Sonnenschein over for Bloomberg News og tilføjer:

- De største europæiske indeks er allerede i en korrektiv fase, og vi har måske fundet bunden.

Han vurderede at flere og flere investorer står på spring til at gå ind i markedet.

Det brede europæiske indeks Stoxx 600 steg pæne 2,2 pct. til indeks 381,11. Onsdag var indekset 10 pct. nede fra rekorden i april på 414,06.

Af de små 30 aktier, der endte i rødt i indekset var den britiske byggekoncern Balfour Beatty, der meldte om problemer med en række nye byggekontrakter. Balfour Beattys indtjening i de første seks måneder af året har været 120-150 mio. pund (1250-1550 mio. kr.) lavere, end selskabet selv havde ventet, oplyste i en meddelelse.

Aktien faldt med knap 4 pct. til omkring 220 pence.

Flyselskabet KLM, der er den hollandske del af Air France-KLM, nåede sent onsdag til enighed med dets piloter om en treårig overenskomst. Det syntes investorerne godt om. Air France-KLM-aktien steg godt 4 pct. til 6,2 euro.

Det største stigning i indekset tilfaldt det finske medicoselskab Orion, der endte knap 11 pct. højere i godt 35 euro. Selskabet opjusterede forventningerne til indtjeningen i år til over 260 mio. euro. Tidligere var skønnet 230 mio. euro.

Børsnoterede Supergroup, der ejer tøjkoncernen Superdry, steg mere end 7 pct. til omkring 1330 pence efter at Superdry har fået åbnet en indgang til det kinesiske marked. Superdry, der er kendt kendt for hættetrøjer, store logoer og farverige joggingbukser til børn og unge, har underskrevet en joint venture-aftale for at komme ind på det kinesiske marked.