Aktier: På vej mod tredje uge med fremgang

De europæiske aktiebørser balancerer fredag middag omkring uændret, men er alligevel på vej mod tredje uge med løft.

Børsen i Frankfurt am Main i Tyskland Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks ligger fuldstændigt uændret i indeks 341,84.

De toneangivende børser i Frankfurt, London og Paris sætter sig med med mellem 0,0 og 0,2 pct.

»Det ser ud som om, at markedet holder en pause for lige at få vejret oven på en god periode. Markedet mener, at Trump har tænkt sig at øge forbruget og afskærme USA mere, således at vi får højere inflation og større indenlandsk vækst,« vurderer Ronny Claeys, der er seniorstrateg i KBC Asset Management, til nyhedsbureauet Reuters.

Han henviser til, at den kommende amerikanske præsident, Donald Trump, ventes at investere massivt i den amerikanske infrastruktur, når han er flyttet ind i Det Hvide Hus efter nytår.

Blandt de sektorer, der har en god afslutning på ugen, er medicinal-sektoren, der går 1,1 pct. frem.

Det er især schweiziske Actelion, som har medvind, efter at kilder har fortalt til Bloomberg News, at Johnson & Johnson er kommet med et foreløbigt opkøbsbud på selskabet, og at parterne fører drøftelser på et indledende stadie.

Actelion har hyret en rådgiver for at undersøge sine muligheder. Biotekselskabets topchef og medstifter, Jean-Paul Clozel, har ellers tidligere givet udtryk for, at han ønskede at bevare selskabets selvstændighed. Den 61-årige direktør er også blandt de større aktionærer og er ifølge en kilde muligvis blevet mere åben over for et salg.

Aktien i Actelion hopper 15,3 pct. frem og er dermed Stoxx 600's mest stigende.