Aktier: På retræte efter onsdagsrekord

De europæiske aktiemarkeder er på tilbagetog efter onsdagens rekordhøje niveau for det brede, fælleseuropæiske Stoxx 600 indeks, der nåede 415,18 hen på eftermiddagen, da chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, havde garanteret for fortsættelse og gennemførelse af bankens opkøb af især statsobligationer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdags middag er Stoxx-indekset faldet til 411,13 eller med 0,7 pct.

På de store aktiemarkeder er udviklingen negativ med fald i FTSE 100-indekset i London på 0,3 pct., mens DAX-indekset i Frankfurt mister 1,5 pct., og CAC 40-indekset i Paris taber 0,7 pct.

Trods torsdagens tilbagegang har de europæiske aktier dog fortsat præsteret en fremgang på ca. 20 pct. siden nytår, noterer Bloomberg News.

Tæt på toppen af det europæiske ligger det norske geodata-selskab TGS Nopec Geophysical med en stigning på 5,2 pct. på børsen i Oslo. Selskabet har offentliggjort en joint venture-aftale med kollegaen Dolphin Geophysical om fremskaffelse af seismiske 3D-data for et 4500 kvadratkilometer stort område i Barentshavet. I tilgift er anbefalingen af selskabet blevet opgraderet til "køb" fra "sælg" hos Goldman Sachs.

Franske Renault brillerer med en kursstigning på 3,8 pct., efter at brancheorganisationen for den europæiske bilindustri har rapporteret om stigning i salgsvæksten i marts.

Imens stiger Unilever-aktien 4,0 pct. Den britiske gigant inden for forbrugervarer har rapporteret overraskende stor salgsvækst i første kvartal af det brede sortiment, der omfatter blandt andet Magnum-is, Rexona, Lipton te og Knorr-produkter.

Unilever præsterede i første kvartal af 2015 en underliggende salgsvækst på 2,8 pct., hvilket var et stykke over forventningen i analytikerkorpset, der havde regnet med en vækst på 2,1 pct.

Udbetaling af udbytter medvirker til at placere selskaber som det britiske forsikringsselskab Amil og olieserviceselskabet Petraofac på listen over torsdagens mest uheldige kursudviklinger med fald på henholdsvis 8,3 pct. og 3,6 pct.

Finanshuset Nomura langer ud efter de italienske banker med en analyse, der forudser flad til faldende udvikling i nettorenteindtægterne i første kvartal.

Banca Popolare di Sondrio, Banca Monte dei Paschi di Siena og Banca Popolare Dell'Emilia Romagna ligger på Stoxx-indeksets minusliste med kursfald på 3,4-3-5 pct.