Aktier: Overvejende positive markeder trods kinesisk opbremsning

De asiatiske aktiemarkeder er overvejende positive mandag morgen.

Læs mere
Fold sammen

Fredagens amerikanske arbejdsmarkedsrapport levede ikke op til forhåbningerne om en understregning af, hvornår renterne bliver hævet i USA, men rapporten var stærk nok til at fastholde oddsene for en september-forhøjelse.

Og med weekendens skuffende kinesiske eksporttal og producentprisdata er usikkerheden igen i højsædet.

- Aktiemarkederne vil sandsynligvis forblive volatile i de næste par måneder. Usikkerheden vedrørende den kinesiske økonomiske vækst består og en sandsynlig renteforhøjelse i USA senere på året ligger også forude, siger markedsstrateg Shane Oliver fra AMP Capital Investors til Bloomberg News.

I Tokyo er investorerne bange for, at de sløje kinesiske eksporttal dækker over en opbremsning som også vil ramme de japanske virksomheder og dermed hele den japanske økonomi.

- Den kinesiske import var svag som ventet, men eksporten var ringere end estimeret, og det er en overraskelse. Og i takt med at den kinesiske økonomi forværres, vil de japanske virksomheder blive påvirket på mange planer, siger chefstrateg Shoji Hirakawa fra Okasan Securities Co. i Tokyo til Bloomberg News.

Nikkei-indekset og det bredere Topix-indeks ligger begge med et lille plus på 0,1 pct.

På de kinesiske aktiemarkeder er der derimod højt humør. Med vanlig ignorance over for dårlige økonomiske nyheder og klippefaste forventninger om, at skidt nyt betyder flere lempelser og økonomiske støttetiltag, sender investorerne fastlandsaktierne markant op.

Shanghai Composite stiger 3,2 pct., mens CSI 300-indekset øger 2,9 pct. I Hongkong ses der med større alvor på udviklingen. Hang Seng indekset falder 0,3 pct.

Blandt de øvrige børser er der en stigning i Taiwans Taiex-indeks på 0,3 pct., mens Sydkoreas Kospi-indeks ligger med et minus på 0,4 pct.

Singapores aktiebørs er lukket for fejringen af landets nationaldag og 50 års jubilæum.

Mandag morgen ligger de amerikanske futures med stigninger på godt 0,2 pct. i den asiatiske handel.

#

Indeks Udvikling (%)

--------------------------------------

Nikkei 225 0,1

Topix 0,1

Hongkongs Hang Seng -0,3

China Shanghai Composite 3,2

China CSI 300 2,9

Taiwan Taiex 0,3

Sydkoreas Kospi -0,4

Indiens BSE Sensex 0,1

Singapores STI Lukket

Sydney ASX 200 0,4

--------------------------------------

#

Indeksværdi kl. 06.00

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk