Aktier: Overvejende positive aktiebørser i Asien

Aktiemarkederne i Fjernøsten ligger med en overvægt af positive markeder onsdag morgen, hvor især Tokyo lægger fra efter en svækkelse af den japanske yen.

Læs mere
Fold sammen

Det er udsigten til et større rentespænd mellem dollar og de lokale valutaer - og især yen - der kan blive til fordel for de asiatiske eksportvirksomheder.

- Det ser ud som om, markedsdeltagerne ser en større mulighed for en amerikansk renteforhøjelse. En yen tæt på 103 yen per dollar er positivt for japanske aktier. Markedet bør begynde at handle op på den svagere yen. Når det er sagt, har ingen glemt de amerikanske jobdata, der er på vej, så vi kan sagtens komme til at se nogle udsving, vurderer strateg Ryuta Otsuka fra Toyo Secutities Co. i Tokyo over for Bloomberg News.

Dollar koster lige akkurat 103 yen onsdag morgen, hvor prisen tirsdag eftermiddag var 102,80 yen. Der går samtidig 114,95 yen på en euro onsdag morgen mod 114,60 yen tirsdag eftermiddag.

- Yenkursen er begyndt at være justeret for muligheden for en amerikansk renteforhøjelse. Investorerne har været nervøse for, hvilken effekt niveauet på 100 yen per dollar ville få på virksomhedernes indtjening, men med yen nær 103 er disse bekymringer ved at lette, siger seniorstrateg Chihiro Ohta fra SMBC Nikko Securities Inc. i Tokyo til Bloomberg News.

Det toneangivende japanske Nikkei 225-indeks stiger 1,0 pct., mens det bredere Topix-indeks ligger med et plus på godt 1,3 pct.

Børsen i Hongkong er til gengæld så godt som uændret, mens de kinesiske børser på fastlandet ligger i positivt territorium. Størst er stigningen i CSI 300-indekset med et plus på 0,5 pct.

I Sydkorea dykker Kospi-indekset 0,3 pct., og Taiwans Taiex-indeks ligger 0,2 pct. lavere, mens investorerne i Sydney står til at afslutte dagen med et tab på 0,9 pct.

De amerikanske aktiefutures ligger med marginale stigninger onsdag morgen.

TABEL

Indeks Udvikling (%)Nikkei 225+1,0Topix+1,3Hongkongs Hang Seng+0,0 China Shanghai Composite+0,3China CSI 300+0,5Taiwan Taiex-0,2Sydkoreas Kospi-0,3 Indiens BSE Sensex+0,5Singapores STI-0,1 Sydney ASX 200-0,9

Indeksværdi klokken 06.20