Aktier: Overvejende grønt påskestille marked

Onsdag middag er det danske aktiemarked positivt, og Genmab og Pandora topper.

Foto: Christian Liliendahl

En salgsopgørelse for kræftmidlet Darzalax fra det amerikanske marked fra analysehuset Symphony Health, der ifølge Bloomberg viser, at salget af Darzalex er steget til 33,1 mio. dollar i februar mod 26,3 mio. dollar i januar er baggrunden.

Biotekselskabet selv venter et samlet salg af Darzalex mod knoglemarvskræft på 250-300 mio. dollar i 2016. Men det estimat er formentlig for lavt, vurderer senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

- Jeg synes, at et salg på op mod 600 mio. dollar virker inden for rækkevidde, siger han blandt andet.
PANDORA SKINNER MEST

Genmab stiger med 1,8 pct. til 858 kr. onsdag middag og er i C20 Cap kun overgået af Pandora, der stiger 2,6 pct. til 846 kr., efter at det franske finanshus Kepler Cheuvreux har fået et godt øje til Pandora-aktien. Aktien er kommet på finanshusets topliste over nordiske aktier, skriver Bloomberg News. Kepler Cheuvreux' anbefaling er fortsat "køb" og kursmålet er på 1000 kr.

- Ud over topplaceringen på det franske finanshus' liste skal man også huske på, at Pandora har haft det hårdt den sidste halvanden måneds tid. For halvanden måned siden var aktien omkring 100 kr. højere, og derfor skal der ikke så meget til at rykke den, siger chefaktiehandler i Danske Bank Mads Zink til Ritzau Finans.

C20 LIGGER HØJERE

Samlet set ligger det danske C20 Cap 0,8 pct. højere i indeks 997,8, efter at bekymringerne tirsdag fejede ind over aktiemarkedet efter angrebene i Bruxelles. Men da omfanget af bombningerne i den belgiske hovedstad blev kendt, rettede C20 Cap sig - og indekset lukkede således tirsdag med en stigning på 0,4 pct.

- Det er et påskestille marked med få og små bevægelser, konstaterer Mads Zink.

Bortset fra DSV, der falder 0,1 pct. til 274,90 kr., er samtlige af indeksets 20 aktier i grønt.

TDC var en af tirsdagens topscorere på det danske aktiemarked, efter at schweiziske Credit Suisse spåede et muligt frasalg til Telia og derudover løftede anbefalingen af TDC-aktien til "outperform". TDC steg tirsdag med 2,9 pct., mens stigningen onsdag middag er på 0,3 pct. til 32,21 kr.

Danske Bank har fået hævet sin anbefaling hos de norske ABG Sundal Collier, der nu har anbefalingen "køb" mod tidligere "hold".
I en analyse skriver det norske finanshus, at det har hævet sine estimater for Danske Banks justerede nettooverskud i perioden 2016-2017 med 3 pct., hvilket indikerer en gennemsnitlig årlig indtjeningsvækst per aktie (CAGR) på 4 pct. mellem 2015 og 2018.

- Sammenholdt med en forrentning på 10 pct. p.a. - inklusiv aktietilbagekøb - for det samlede kontante udbytte burde det være med til at sikre et pænt afkast, skriver ABG Sundal Collier.

Danske Bank stiger 0,8 pct. til 185,80 kr.

FLSmidth ligger ligeledes i den øverste halvdel af C20, på trods af at Atlas Copco, der ligesom FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien, har meddelt, at man vil lukke to fabrikker i USA og flytte produktionen til en tredje.

- Minemarkedet går gennem en svær periode. Desværre vil tiltagene også berøre nogle af vores ansatte, siger Johan Halling, formand for forretningsområdet Mining and Rock Excavation Technique hos Atlas Copco.

Jyske Bank løfter kursmålet for FLSmidth-aktien til 300 kr. fra 260 kr., mens anbefalingen fortsat er "køb".

FLSmidth stiger med 1,0 pct. til 268,90 kr.

KINESER SPØGER I KULISSEN HOS B&O

Bang & Olufsen er i fokus igen onsdag, efter at Berlingske Business mener at vide, at den kinesiske forretningsmand Qi Jianhong har budt 85 kr. per aktie på selskabets aktier. Aktien stiger med 7,4 pct. til 73 kr.

Qi Jianhong har gennem måneder forhandlet med B&O's bestyrelse med formand Ole Andersen i spidsen. Det offentliggjorde B&O-bestyrelsen tirsdag på foranledning af Qi Jianhong og hans Sparkle Roll Group - men uden at oplyse et konkret købstilbud eller bare en tilkendegivelse af en pris. Det formodede tilbud på 85 kroner per aktie - eller 3,6 mia. kr. - er 25 pct. over tirsdagens lukkekurs, hvor aktien faldt med 0,7 pct.

SIF MED PLUS
Mens Silkeborg IF Invests fodboldhold ofte gik fra banen som taber i 2015, så var de regnskabsmæssige resultater noget mere opmuntrende. Selskabet realiserede i 2015 samlede gevinster ved salg af investeringsejendomme på 10,2 mio. kr., hvilket sikrede et overskud efter skat for SIF på 9,1 mio. kr. mod et tab på 7,5 mio. kr. året før. Rent sportsligt karakteriserer SIF selv 2015 som "et skuffende år".

SIF-aktien stiger 7,2 pct. til 5,95 kr.