Aktier: Össur dropper efter valutabaseret nedjustering

Den islandske proteseproducent Össur får en ublid medfart onsdag morgen efter offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal. Det sker i et marked, der åbnede lavere, men allerede efter få minutters handel er vendt rundt i plus.

Arkivfoto. Den islandske proteseproducent Össur får en ublid medfart onsdag morgen efter offentliggørelsen af regnskabet for andet kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

C20 Cap-indekset ligger efter 15 minutters handel til en stigning på 0,2 pct. til 1165,05 med Carlsberg helt i front - 1 pct. højere i 693,50 kr.

Össur falder 6,1 pct. til 29,31 kr. Selskabet måtte se væksten vige en anelse i andet kvartal, hvilket dog skyldes færre salgsdage.

Samtidig var der modvind på valutamarkederne, og det betyder, at 2017-forventningerne sænkes en smule, så der nu ventes en overskudsgrad, EBITDA, på 18-19 pct. mod tidligere 19-20 pct.

Blandt de største aktier er Pandora igen i fokus efter en dugfrisk analyse fra amerikanske Morgan Stanley. Banken har sænket sit kursmål til 900 kr. fra tidligere 1000 kr., men gentager anbefalingen »overvægt« for smykkeaktien. Pandora, der tirsdag steg 2,8 pct., er åbnet yderligere 0,8 pct. højere i 713,50 kr.

Også Nordea har været til eftersyn hos Royal Bank of Canada. Målet lyder nu på 89,43 kr. mod 93,24 kr., mens der ikke bliver pillet ved anbefalingen "outperform". Aktien falder 0,5 pct. til 79,55 kr.

Betalingskoncernen Nets kan notere sig gode regnskabsdata fra den franske betalingsgigant Worldline, der tidligere har været nævnt som en mulig køber af det danske selskab. Den øgede indtjening i første halvår kom trods faldende indtægter.

I forbindelse med regnskabet har det franske selskab desuden offentliggjort et opkøb af First Data Baltics for 73 mio. euro. Det er ifølge Worldline den ledende betalingskoncern i Baltikum. Handlen ventes at falde på plads i tredje kvartal.

Nets er åbnet 0,6 pct. højere i 150,60 kr.

Juvelen i Parken Sport & Entertainments vifte af aktiviteter, de danske fodboldmestre FC København, tabte 1-0 på udebane til makedonske FK Vardar i den første af to kampe i Champions League-kvalifikationens tredje runde.

Parkens forventninger til 2017 er baseret på deltagelse i gruppespillet i Europa League, men en adgang til Champions League vil øge indtægterne markant.

Parken-aktien er åbnet uændret i 87 kr.