Aktier: Orkanen Irma giver fremgang til forsikringsselskaber

Skaderne efter orkanen Irma blev ikke så store i USA som frygtet. Fold sammen
Læs mere
Foto: CRISTOBAL HERRERA

Orkanen Irma ramte USA i weekenden, men skaderne ser ikke ud til at blive så dyre som frygtet, og på aktiemarkedet giver det kursstigninger til en stribe forsikringsselskaber.

Den britiske forsikringsvirksomhed Beazley og genforsikringsselskaberne Hannover Rueck og Swiss Re topper Stoxx 600-indekset med stigninger på 4,4-5,7 pct. Selve indekset ligger 1 pct. højere sammenlignet med fredagens niveau.

»Selv om Irma giver nogle problemer, så er konsekvenserne langt mindre end »worst case«, og det giver medvind til forsikringsselskaberne, fordi de direkte omkostninger til Irma ser ud til at blive noget mindre end frygtet,« siger Rebecca O'Keefe, der er investeringschef ved børsmægleren Interactive Investor, til Marketwatch.

Den positive stemning på markedet er også støttet af, at der ikke har været trusler eller missilaffyringer fra Nordkorea i weekenden, hvilket ellers var frygtet fra flere sider, da landet fejrede årsdagen for grundlæggelsen i 1948.

Ud over forsikringsbranchen er der også medvind til blandt andet H&M, som er i toppen af Stoxx 600, efter at Credit Suisse har hævet anbefalingen af aktien til »outperform« fra »underperform«. Aktien stiger 3,6 pct.

Mandagens største kursfald i Stoxx 600 tilfalder medicinalselskabet Lundbeck, der mister administrerende direktør Kåre Schultz til israelske Teva, hvor han også skal være topchef.

Lundbeck-aktien falder knap 12 pct. i København, mens Tevas schweiziske notering stiger 8,3 pct.

/ritzau/FINANS