Aktier: Oracle går mod grøn strøm med stort dyk

. De amerikanske aktier er startet med små stigninger i tirsdagens tidlige handel, hvor lidt af det tabte fra mandag dermed hentes hjem igen.

S&P 500-indekset stiger med 0,3 pct., mens Nasdaq-indekset løftes 0,2 pct., og Dow Jones-indekset stiger med 0,4 pct.

Investorerne kigger allerede tirsdag frem mod denne uges rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvor der er ventet en renteforhøjelse på 0,25 pct.point til 1,50-1,75 pct.

Endnu vigtigere er dog centralbankens kommunikation om planerne for fremtidige stramninger af pengepolitikken.

Indtil nu har beslutningstagerne i rentekomitéen FOMC stillet tre renteforhøjelser i 2018 i udsigt, men flere økonomer vurderer, at der meget vel kan komme fire af slagsen, hvis det økonomiske opsving fortsætter.

ORACLE FÅR STRYG PÅ SKUFFENDE PROGNOSE

Blandt enkeltaktierne har softwareselskabet Oracle fået en sløj start, efter at selskabet sent mandag afleverede regnskabstal for tredje kvartal 2017/18.

De viste umiddelbart pæne takter, mens også forventningerne til fjerde kvartal ser godkendte ud. Til gengæld halter salgsvæksten i de nyere produkter, og det skuffer investorerne.

Oracle hentede i tredje kvartal en omsætning på 9,78 mia. dollar, hvilket var helt som ventet blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Den justerede indtjening per aktie landede på 0,83 dollar mod ventet 0,72 dollar blandt analytikerne.

For fjerde kvartal venter selskabet en justeret indtjening per aktie på 0,92-0,95 dollar, mens analytikerne inden regnskabet havde sigtet efter 0,90 dollar. Oracle venter samtidig en justeret omsætningsvækst på 1-3 pct. i fjerde kvartal mod en forventning om 3 pct. blandt analytikerne.

Den helt store skuffelse er Oracles prognose om faldende salgsvækst i de cloud-baserede produkter, hvilket kan signalere, at selskabet har svært ved at flytte salget fra de traditionelle software-produkter til de nyere cloud-baserede løsninger.

Det har også efterfølgende fået flere analytikere til at sænke anbefalingen af aktien, der i tirsdagens tidlige handel falder med 9,1 pct. til 47,21 dollar.

FEDEX LEVERER TAL EFTER LUKKETID

Efter lukketid på de amerikanske børser venter der regnskab fra pakkeselskabet Fedex, som gør status for tredje kvartal 2017/18.

Analytikerne venter ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News en justeret indtjening per aktie på 3,11 dollar i kvartalet.

Omsætningen ventes samtidig at have været 16,17 mia. dollar i tredje kvartal.

Inden rapporteringen stiger aktien med 1,1 pct. til 252,35 dollar fra starten af tirsdagens handel.

/ritzau/FINANS